Fırında Mantarlı Patates Fırında mantarlı patates, Türk mutfağında önemli bir yere sahip enfes bir lezzettir. Büyük küçük herkes tarafından sevilmekte ve besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek, sağlığa da faydalıdır. Özellikle ana yemek olarak sofralarda yer bulur ve özel günlerde konuklara sunulabilecek ideal bir seçenektir. Fırında mantarlı patates, misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir lezzet şölenidir. Marifetli bayanlara, misafir alımlarında fırında mantarlı patatesin servis tabaklarında yer almasını tavsiye ederiz. Fırında Mantarlı Patates İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Mantarlı Patates Nasıl Yapılır? Kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Teflon bir tava içerisine zeytinyağını koyarak soğanı kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduğu sırada patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Küp şeklindeki patatesleri kavrulan soğanların içine ilave edin ve biraz kavurun. Patatesler hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Patatesler biraz yumuşayınca tavanın altını kapatın. Bu arada mantarları bol su ile yıkayıp doğrayın. Yanınıza aldığınız orta boy borcam içerisine patatesler, mantarlar, tüm baharatlar ve tuzu koyarak iyice karıştırın. Tat farkı olmaması için karışımı iyice harmanlayın. Borcam içerisindeki malzemelerle birlikte önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına sürün ve 20 dakika kadar pişirin. Mantarlar fırın içerisinde suyunu salacak ve bu suyu tekrar çekecektir. Bu, fırında mantarlı patatese daha çok lezzet katacaktır. Pişen yemeği fırından aldığınızda yemek soğumadan hemen su bardağındaki kaşar peynirini yemek üzerine serpiştirin ve tekrar fırın sıcaklığına sürün. Fırın kapalı kalsın; kaşar peyniri fırının ve yemeğin kendi sıcaklığından eriyecektir. Fırında mantarlı patates hazır. Artık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Üstam
20 Temmuz 2024 CumartesiFırında mantarlı patates yaparken mantarların suyunu salıp tekrar çekmesi mi gerekiyor? Bu aşamada yemeğe nasıl bir lezzet katıyor?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Üstam,
Mantarlar fırında pişerken doğal olarak suyunu salar ve ardından bu suyu tekrar çekerler. Bu süreç, mantarların yemeğe yoğun bir lezzet katmasını sağlar. Mantarların saldığı su, patateslerin de lezzetini artırır, çünkü bu suyun içinde mantarın kendine özgü aroması bulunur. Ayrıca, mantarların suyu çekmesi, yemeğin daha yoğun ve zengin bir kıvamda olmasına yardımcı olur. Bu yüzden, mantarların suyunu salıp tekrar çekmesi yemeğin lezzetini derinleştirir ve daha dengeli bir tat profili oluşturur. Afiyet olsun!