Patatesli Poğaça Patatesli poğaça, iç harcı patatesle hazırlanan lezzetli ve doyurucu bir hamur işi çeşididir. Patatesli poğaçalar, özellikle tok tutma özelliği ile bilinir ve yanına bir bardak çay veya meşrubat ile tüketildiğinde, ek bir gıdaya ihtiyaç duyulmaz. Ortalama bir patatesli poğaçanın kalorisi yaklaşık 167'dir, bu nedenle günlük olarak iki taneden fazla tüketilmesi önerilmez. Ancak, kilo problemi olmayan bireyler diledikleri kadar tüketebilirler. Patatesli Poğaça Malzemeleri
İç Harcı İçin
Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır? Poğaçaların hazırlanması için önce derin bir yoğurma kabı alın ve içine maya, yoğurt suyu, sıvı yağ, yumurta ve yoğurt ekleyip çırpın. Köpük kıvamına geldikten sonra, karışıma tuz ve un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek her seferinde yoğurma işlemini sürdürün. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde, yoğurma kabının ağzını bir kapak veya folyo ile kapatıp dinlenmeye bırakın. Hamurun mayalanması tamamlandığında, kabın ağzını açın ve hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgâhın üzerine dizin. Ardından, haşlanmış patatesleri bir kabın içine alın ve çatal ile ezin. Ezilmiş patateslerin içine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış beyaz peynir, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız iç harçtan, yuvarlanmış hamurların içine ilave edin ve yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra, poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve 180-190 derecelik fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Patatesli poğaçaların pişme süresi yaklaşık olarak 30 dakikadır. Pişmiş poğaçaları dikkatlice fırından çıkarın ve arzuya göre sıcak veya soğuk şekilde servis yapın. Afiyet olsun. |