Pancarlı Patates Salatası Günler, çay saatleri ve kahvaltılar, kadınların neredeyse sürekli organize ettiği zaman dilimlerinden bazılarıdır. Özellikle de günler, kadınların bir araya gelerek vakit geçirdiği özel zamanlardır. Türk mutfağında da bu tür etkinliklerin vazgeçilmezleri arasında kısır ve patates salatası bulunmaktadır. Neredeyse her kadının bu tür etkinliklerde yaptığı yemeklerin başında patates salatası ve kısır gelir. Patates salatası da benim favori yemeklerimden biridir. Bugün sizlere klasik patates salatasının dışında, farklı bir lezzet olan pancarlı patates salatası tarifini vereceğim. Şimdiden kolay gelsin. Pancarlı Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Pancarlı Patates Salatasının Hazırlanışı Pancarlı patates salatası, klasik salataların dışında olan ve tadı gerçekten çok güzel olan bir salatadır. İlk olarak, patatesleri ve pancarları ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Her ikisinin de haşlandığını anlamak için bir çatal veya bıçak batırabilirsiniz. Patatesler ve pancarlar haşlandıktan sonra, patatesleri soyup bir karıştırma kabının içerisine koyarak çatal ile ezin. Salatanın tamamını pancarlı yapmak istiyorsanız, pancarları da patateslerin üzerine rendeleyin. Eğer yarısı sade, yarısı pancarlı olsun derseniz, patatesleri ayırarak sadece bir kısmına pancar rendeleyip tüketebilirsiniz. Pancarları patateslerin üzerine rendeledikten sonra, dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. Daha sonra kuru soğanı ince halkalar şeklinde doğrayıp patateslerin üzerine ekleyin. Son olarak, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve bir servis tabağına alın. Eğer salatayı hem sade hem pancarlı olarak iki çeşit yapmak istiyorsanız, bir servis kasesinin veya bir kek kalıbının içerisine alt kısma sade salatayı, üst kısma ise pancarlı salatayı bastırın. Daha sonra servis tabağına ters çevirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ahmet Turan
12 Temmuz 2024 CumaBu pancarlı patates salatasını yaparken pancar ve patatesleri haşladıktan sonra nasıl bir kıvamda olmaları gerekiyor? Bıçağın kolayca batması yeterli mi? Ayrıca limon suyu miktarını kendi damak zevkime göre ayarlayabilir miyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ahmet Turan,
Pancar ve patatesleri haşlarken bıçağın kolayca batması yeterli olacaktır. Bu, sebzelerin yumuşak ama dağılmayacak kıvamda olduğunu gösterir. Limon suyu miktarını ise tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha ekşi seviyorsanız biraz fazla, daha az ekşi istiyorsanız daha az ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!