Sütlü Patates Püresi Patates, sağlıklı bir sebze olarak bilinir ve çeşitli şekillerde tüketilebilir. Ancak, özellikle şeker hastalarının patates ve patates püresi tüketiminde dikkatli olmaları gerekmektedir. Sütlü patates püresi, yüksek nişasta içeriği nedeniyle diyabet hastaları için uygun değildir. Buna karşılık, sütlü patates püresi potasyum, lif ve fosfor açısından zengin bir besindir. Patatesin en sağlıklı tüketim şekli hiç kuşkusuz haşlanarak tüketilmesidir. 100 gram sütlü patates püresinde yaklaşık 189 kalori bulunmaktadır. Sütlü Patates Püresi Malzemeleri
Sütlü Patates Püresi Nasıl Yapılır? Öncelikle, büyük boy patatesler yıkanır ve çok büyük olan patatesler ortadan ikiye bölünür. Patatesler bir tencereye alınır ve üzerlerini kaplayacak kadar soğuk su ilave edilir. Tencere ocak üzerine alınarak su kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağı kapatılır ve patatesler yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirilir. Patatesler piştikten sonra soğuması için bekletilir ve ardından soyulur. Patatesler soyulduktan sonra bir kaba alınır. Tereyağı tencereye eklenerek eritilir. Eritilen tereyağına ezilmiş patatesler eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından, soğuk süt tencereye ilave edilerek karışım homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Süt kaynamaya ve buharlaşmaya başladığında sütlü patates püresinin hazır olduğu anlaşılır. Bu aşamadan sonra, karışıma yeteri kadar tuz eklenir ve tekrar karıştırılır. Pürenin kıvamı isteğe bağlı olarak ayarlanabilir; daha akışkan bir kıvam istenirse ocaktan erken alınabilir, daha koyu bir kıvam istenirse ocakta biraz daha bekletilir. Sütlü patates püresi, köfte, dana rosto ve dalyan köfte gibi birçok et yemeğinin yanında servis edilebilir. Afiyet olsun. |