Fırında Kremalı Patates Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Fırında Kremalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Patates

Fırında kremalı patates, hem lezzetli hem de besleyici bir yemek tarifidir. Bu tarif, özellikle patates sevenler için vazgeçilmez bir seçenek olacaktır. Patatesin besleyici değeri ve lezzeti, krema ile birleşerek muhteşem bir tat ortaya çıkarır. Çocuklar da bu yemeği keyifle tüketecektir. Fırında yapılan yemeklerin genellikle daha hafif ve sağlıklı olduğunu biliyoruz. Bu tarif, özel günlerde ve davetlerde de masanızı süsleyecek, herkesin beğenisini kazanacak bir alternatiftir. Görsel açıdan da iştah açıcı olan bu yemek, misafirlerinizi hem göze hem de damağa hitap ederek memnun edecektir. Bu tarif, pilav veya ekmekle birlikte servis edilebilir.

Fırında Kremalı Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 paket süt kreması
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • Biraz tuz
  • Biraz karabiber
  • Biraz sumak
  • Biraz kekik

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?

İşe başlamadan önce patatesleri soyup yıkayın ve ince ince halkalar halinde doğrayın. Geniş ve yayvan bir kap alın, içine krema ve sütü ekleyin. Bir çırpıcı veya mikser yardımıyla karışımı çırpın. Ardından rendelenmiş veya iyice dövülmüş sarımsakları ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra kimyon, pul biber, kekik, karabiber ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kremalı karışımın içine doğradığınız patatesleri ilave edin ve elinizle her tarafına iyice yedirin. Sütlü ve kremalı karışımın patateslere iyice nüfuz etmesi gerekmektedir. Yayvan bir fırın kabını veya tepsiyi biraz tereyağı ile yağlayın. Üzerine kremaya buladığınız patatesleri dökün ve elinizle patatesleri birbirinden ayırarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek anlayabilirsiniz. Fırında kremalı patatesler piştikten sonra fırından çıkarın ve hemen üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına koyup fırını kapatın. Üzerindeki kaşarlar eriyip kızarmaya başladığında hemen fırından alıp sıcak sıcak servis yapın. Fırında kremalı patates yemeğiniz hazır. Hepinize afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifte kullanılan malzemelerin miktarını kişisel zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek tarife kendi dokunuşunuzu katabilirsiniz. Patateslerin daha hızlı pişmesini sağlamak için dilimlerin ince olmasına özen gösterin. Fırında kremalı patatesin yanında yeşil salata veya yoğurt ile servis ederek daha dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Güncel

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri