Fırında Patates Topları Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Fırında Patates Topları Tarifi ve Malzemeleri

Fırında patates topları, ailece severek tükettiğimiz ve sıkça yaptığımız bir tariftir. Özellikle çocukların bayılarak yediği bu tarif, büyüklerin de ilgisini çekecek niteliktedir. Kahvaltıda veya başka bir öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Biz genellikle arkadaşlarımızı veya komşularımızı kahvaltıya çağırdığımızda bu tarifi yaparız. Hemen siz de deneyin; eminim çok beğenecek ve tarifini sizden isteyeceklerdir. Bu pratik ve lezzetli tarifi kaçırmayın. Az zahmetle büyük lezzetler yaratabilirsiniz. Üstelik, müthiş görselliği ile göz dolduran ve iştah kabartan bu tarif oldukça doyurucu bir besindir. İçindeki vitamin ve mineral deposu malzemelerden dolayı da besleyicidir. Bu muhteşem tarifi sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Patates Topları İçin Gerekli Malzemeler
  • 5 adet orta boy patates
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3.5-4 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon

Fırında Patates Toplarının İç Harcı İçin Malzemeler
  • Kaşar peyniri (Küçük küp şeklinde doğranmış)

Üzeri İçin
  • Galeta unu

Fırında Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak patatesleri yıkayın ve gelişigüzel dilimleyin. Doğrama şeklinin bir önemi yoktur. Orta boy bir tencereye patatesleri koyun ve üzerini kapatacak kadar su ekleyip ocağın altını açın. Patatesler yumuşayana kadar kaynatın.

2. Patatesler yumuşadıktan sonra dikkatli bir şekilde sudan alın ve derin bir kaseye koyun. İçine 1.5-2 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ekleyerek patates ezici veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Ardından tuzu ekleyip iyice yoğurun.

3. Küçük küpler halinde doğradığınız kaşar peynirlerini yanınıza alın. Patates püresinden küçük toplar yapın ve elinizde yuvarlayarak açın. İçine doğradığınız kaşar peynirlerini koyun ve tekrar yuvarlayarak top şekli verin.

4. Hazırladığınız patates toplarını galeta ununa bulayın. Daha sonra borcama veya fırın tepsisine küçük aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

5. Piştikten sonra fırından çıkarıp biraz hava almasını sağlayın. Kaşar peynirleri dışarı taşarak size muhteşem bir görsel şölen sunacaktır.

Fırında patates topları tarifimiz hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Milena

19 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi yaparken patateslerin ne kadar sürede yumuşadığını nasıl anladınız? Ben de denemek istiyorum ama patateslerin tam kıvamını yakalayamamaktan korkuyorum. Sizce fırında ne kadar sürede kızarıyorlar?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Milena hanım, patateslerin yumuşadığını anlamak için bir çatal veya bıçak kullanarak kontrol edebilirsiniz. Çatal veya bıçak, patatesin içine kolayca giriyorsa, patatesler yumuşamış demektir. Fırında kızarma süresi ise patateslerin büyüklüğüne ve fırının sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 200 derecelik fırında 25-30 dakika içinde kızarıyorlar. Ancak ara sıra kontrol edip kendi damak zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni