Bezelyeli Patates Yemeği Akşam yemeği için uygun bir tarif arıyorsanız, bezelyeli patates yemeği tam size göre. Bu lezzetli yemek, sevdiklerinizin sizden sürekli yapmanızı isteyecekleri tarifler arasında ilk sıralarda yer alacaktır. Bezelyeli Patates Yemeği Malzemeleri
Bezelyeli Patates Yemeği Nasıl Yapılır? İlk olarak, 1 adet orta boy soğanın kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz soğanı ince ince doğrayarak küçük bir kâsenin içine koyun ve bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve doğradığınız soğanları ekleyin. Orta ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Bu sırada, 5-6 adet orta boy patatesi güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş patatesleri küp şeklinde doğrayarak derin bir kabın içine alın ve bir kenara bırakın. Kavrulan soğanların içine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyerek karıştırın. Daha sonra küp şeklinde doğradığınız patatesleri de tencereye ilave edin ve malzemeleri karıştırarak kavurmaya devam edin. Patatesler kavrulurken, yarım litre suyu tencereye ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırın. Üzerine yarım su bardağı taze bezelye, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı pul biberi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ocağın ısısını kısık ateşten orta ateşe alarak, tencerenin içindeki suyun ve malzemelerin pişmesini bekleyin. Orta ateşte, tenceredeki su kaynayınca yaklaşık 20-25 dakika daha malzemeleri pişirin. Patatesler buharın etkisiyle hızlı bir şekilde pişecektir. Yemeğiniz servis için hazırdır. Afiyet olsun. |
Ömür
25 Nisan 2024 PerşembeBezelyeli patates yemeğini etsiz sevmiyor çocuklarım. Koymalı olarak yapsam nasıl olur acaba?
Cevap yazAdmin
25 Nisan 2024 PerşembeMerhaba Ömür,
Bezelyeli patates yemeğini etli yapmak harika bir fikir! Çocuklarınızın daha çok seveceğine eminim. Kıymayı ya da kuşbaşı et ekleyerek yemeği daha besleyici ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Özgür Barış
25 Nisan 2024 PerşembeMerhaba Bir çok ev hanımı sebze yemegine et karıştırılmaz gibi yanlış kuralı vardır. halbuki etde eklese mükemmel bir tad olacaktır. Ben bezelye yaparken kıyma değilde kuşbaşı koyuyorum çokta güzel oluyor. Ama kıymalı da güzel olur bence
Soru Sor / Yorum Yap