Birçok kişi patates salatasını sevmektedir, ancak haşlanmış patatesin sade tüketilmesinden dolayı yavan olmasından hoşlanmamaktadır. Kızarmış patates salatası ile bu problem ortadan kalkmaktadır. Kızarmış patates salatasını ister akşam yemeği, ister sabah kahvaltısı için, ister ailenize, ister misafirlere kolayca yapabilir ve hatta soğuk meze olarak ikram edebilirsiniz. Herkes tarafından sevilecek lezzetli bir yiyecek olan kızarmış patates salatasını gönül rahatlığı ile ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Kızarmış Patates Salatası Malzemeleri
Kızarmış Patates Salatası Nasıl Yapılır? Kızarmış patates salatası hazırlamak için ilk olarak patateslerin hazırlanması gerekmektedir. Bunun için patatesler bol suyla iyice yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır. Patatesler soyulduktan sonra dilimlenmeli ve patateslerin içerisindeki nişastanın çıkması için suya yatırılmalıdır. Çünkü suya yatırılmış patatesle daha sağlıklı bir salata hazırlanmış olacaktır. Patatesler su içerisinde dinlenirken soğan ve biberleri kesiyoruz ve servis tabağına koyuyoruz. Sonrasında bir tavaya biraz yağ koyup yağın kızmasını bekledikten sonra kızmış yağ içerisinde dilimlediğimiz patatesleri kızartıyoruz. Patatesler kızardıktan sonra servis tabağına soğanların üzerine patatesleri koyuyoruz. Patateslerin üzerine de maydanoz kıyıyoruz. Tuz ve pul biber de ekleyip salatayı iyice karıştırıyoruz. Bu salatanın yağlı olduğu düşünülebilir ancak salataya ek olarak yağ eklenmediği için yağ dengeleniyor ve salatamız fazla yağlı olmuyor. Salatayı iyice karıştırdıktan sonra servis edebiliriz. Kızarmış patates salatası sizin, aileniz ve misafirleriniz için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. |