Tavada Patates Patates sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle sabah kahvaltılarında patates kızartması kaçınılmaz bir lezzettir. Patates, herkes tarafından sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Haşlanarak, közlenerek ve kızartılarak tüketilebilen patates, aynı zamanda tavada da yapılmaktadır. Bugün sizlerle enfes bir tavada patates tarifi paylaşacağım. Tavada Patates İçin Gerekli Malzemeler
Tavada Patates Nasıl Yapılır? Bu enfes lezzeti yapmak için öncelikle patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra patatesleri rendeleyerek derin bir kap içine alın. Ardından soğanları soyup ince ince doğrayın ve patateslerin üzerine ekleyin. Daha sonra pul biberi, yumurtayı, karabiberi, sıvı yağı, tuzu, kabartma tozunu, sütü ve ince doğradığınız maydanozu da patateslerin içine ilave ederek iyice karıştırın. Patatesleri pişirmeye hazır hale getirdikten sonra orta boy büyüklüğünde olan teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayarak ısıtın. Patates karışımını tavaya dökerek kepçenin veya kaşığın ters tarafı ile düzleyin. Kısık ateşte ara sıra çevirerek her iki tarafını da kızartın. Enfes tavada patates hazır. Sıcak veya ılık nasıl isterseniz servis yapın. Ekstra Bilgiler Patatesi rendeledikten sonra suyunu sıkmanız, tavanın ıslanmasını ve patateslerin daha iyi kızarmasını sağlar. Ayrıca, patatesleri kızartırken tavanın kapağını kapatarak buharlaşmayı azaltabilir ve daha homojen bir pişirme elde edebilirsiniz. Not: Patatesli harcı tavaya kesinlikle kalın dökmeyin, yoksa iyi pişmez ve çiğ kalır. Afiyet olsun. |