Patates Kızartması Sosu Patates kızartması, ister yağda ister fırında olsun, büyük küçük hepimizin çok sevdiği bir yiyecektir. Patates kızartması, kahvaltılarımıza ve diğer öğünlerimize ayrı bir lezzet katar. Bu lezzete biraz renk ve değişik tatlar eklemek için soslar hazırlayabiliriz. Soslar, yiyeceklerin üzerine dökülerek lezzetlerini artırmak için çeşitli baharatlarla hazırlanan karışımlardır. Şimdi sizlere birkaç değişik ve birbirinden lezzetli patates sosu tarifi vereceğim. Patates Kızartması Sosu Tarifleri Ekşili Soslu Patates Kızartması İçin Malzemeler
Ekşili Soslu Patates Kızartması Nasıl Yapılır? Bir kap içerisine limon suyunu koyunuz. Üzerine soyduğumuz 4-5 diş sarımsağı, sarımsak ezici ile ya da rendenin küçük tarafı ile rendeleyip karıştırınız. Kızarttığınız patatesleri birazcık derince bir tepsi içerisine koyup üzerine maydanozun yarısını ilave ediniz. Limon ve sarımsak karışımını döküp karıştırınız. Beş dakika kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alınız ve üzerine kalan maydanozları da ekleyerek hoş bir görüntü elde ediniz. İsterseniz üzerine pul biber de atabilirsiniz. Bu tarifimizdeki sos, 5-6 adet patates kızartması için yeterlidir. Dip Sosu Tarifi İçin Malzemeler
Dip Sosu Nasıl Yapılır? Kuru soğanları piyazlık şekilde ince ince doğrayınız. Bir tava içerisine koyduğunuz yağ ısınınca soğanları ekleyip kavurunuz. Biberleri de doğrayarak ekleyiniz. Bir taraftan yıkadığınız domatesleri rendeleyiniz ve sarımsakları küçük küçük doğrayınız ya da eziniz. Pişmiş olan soğan ve biberin içerisine domates, sarımsak ve salçayı ilave ediniz. Domates suyunu çekene kadar pişiriniz. Altını söndürmeye yakın karabiber, tuz ve kekiği ilave ediniz. Daha sonra sosu süzgeçten geçirerek soğumaya bırakınız. Servis tabağına aldığınız kızarmış patateslerin üzerine dökerek tüketebilirsiniz. Cheddar Sos Tarifi İçin Malzemeler
Cheddar Sos Nasıl Yapılır? Bir tavada tereyağı ile unu yakmadan kavurunuz. Üzerine önceden ısıtılmış sütü, kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş karıştırarak dökünüz. Topaklanmamasına dikkat ediniz. Daha sonra rendelenmiş cheddar peyniri ve acı sosu ilave ederek beş dakika kaynatınız. Kaynadıktan sonra sosu kızarmış patateslerin üzerine döküp servis yapınız. Afiyet olsun. |
Kureyş
23 Temmuz 2024 SalıPatates kızartmasına limon ve sarımsak karışımı döküldüğünde nasıl bir tat elde ediliyor, denemeye değer mi sizce?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Kureyş,
Patates kızartmasına limon ve sarımsak karışımı döküldüğünde oldukça farklı ve lezzetli bir tat elde ediliyor. Limonun verdiği ferahlatıcı asidik tat, sarımsağın güçlü aromasıyla birleşince patates kızartmasının çıtır dokusuyla hoş bir uyum sağlıyor. Bu kombinasyon, özellikle alışılmış tatlar dışında farklı lezzetler denemeyi sevenler için oldukça çekici olabilir. Denemeye değer, bence bir şans verip kendi damak zevkinle uyumlu olup olmadığını görebilirsin. Afiyet olsun!
Sevgiler,
Assistant