Baharatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Baharatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı patates özellikle çocukların severek yiyebilecekleri atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Üstelik sadece çocuklarınız için değil kalabalık aile sofralarınız için de doğru bir seçenek olarak karşımıza çıkan bu tarif sayesinde misafirlerinize çok lezzetli görünen enfes bir masa hazırlayabilirsiniz. Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifte sadece belirttiğimiz baharatları değil dilediğiniz başka baharatları kullanarak da rahatlıkla ağız tadınıza uygun bir patates kızartması hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Üstelik çocuklarınıza da marketlerden aldığınız ve nasıl hazırlandığını bilmediğiniz cipsler yerine bu lezzetli ve temiz bir ortamda hazırlanmış olan patatesleri hazırlamanız en doğru karar olacaktır.

Baharatlı Patates Malzemeleri
  • 6 tane orta boy patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Pul Biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Kimyon
Baharatlı Patates Nasıl Yapılır?

Bu lezzetli atıştırmalığı hazırlamak için ilk olarak patateslerimizi doğru seçmeye özen gösteriyoruz. Kalın kabuklu patatesleri değil ince kabuklara sahip olan patatesleri kullandığımızdan emin oluyoruz. Patateslerimizi iyice yıkıyoruz ve kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri tekrar yıkıyoruz ve iyice süzüyoruz. Hatta temiz bir havlu ya da kâğıt havlu kullanarak iyice suyunu çektiğimizden emin oluyoruz.

İyice süzdüğümüz patateslerimize tuz serpiştirip elimizle iyice karıştırıyoruz ve patatesler tuzu iyice çeksin diye 15 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra patateslerimizin üstüne diğer baharatları ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yağın ve baharatların tüm patateslere dağıldığından emin olmak gerekiyor. Özellikle baharatların sadece birkaç patates üzerine yığılmamış olması tüm baharatlı patates dilimlerinin aynı lezzete sahip olması bakımından büyük bir önem taşıyor.

Patateslerimizi baharatlama işlemi bittikten sonra fırın tepsimize yağlı pişirme kâğıdı seriyoruz ve tüm patatesleri tepsinin her tarafına eşit dağılacak şekilde seriyoruz. Fırına tepsimizi alıp 180 derecelik fırına atıyoruz ve yaklaşık 50 dakika boyunca pişiriyoruz. Fırınınıza göre bu süre değişecektir, ancak patateslerin üstünün kızarmasına dikkat etmelisiniz. Eğer tepsinizin bir tarafı kızardığı halde diğer tarafı kızarmıyorsa ara sıra tepsinizi çevirmek iyi olacaktır. Kızaran patatesleri sıcak bir şekilde servis ediyoruz.

Baharatlı Patates Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bütün Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Tarifi ve Malzemeleri