Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Köfte Tarifi

Patatesli köfte, damak tadı olarak birçok kişiye hitap eden bir lezzettir. Klasik köftelere nazaran içerisine patates ilave edilmesiyle farklı bir tat sunar. Bu yazımızda patatesli köfte malzemeleri ve yapımına dair bilgileri ayrıntılı bir şekilde sunacağız.

Patatesli Köfte Hamuru Malzemeleri

  • 750 gram iki defa çekilmiş dana-koyun karışımı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 dilim ekmek
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Karabiber, tuz
  • Köfte baharı

Diğer Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 500 gram patates (5 orta boy) (kabukları soyulmuş, yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesilmiş)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 200 gram olgun domates (2 orta boy) ya da 1 bardak domates suyu
  • 15 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin
  • 4-5 dal dereotu (ince kıyılmış)

Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak ekmeklerin kabukları ıslatılır. Sonra sıkarak ufalanır. Kıyma karışımı, ekmek içi, tuz, karabiber, bir yumurta sarısı, soğan, maydanoz ve köfte baharı bir kaba konulur. Hepsi karıştırılarak yoğurulmaya başlanır. Yuvarlak ve yassı şekilde köfteler yapılır. Daha sonra ayçiçek yağı bir tavada kızartılır. Patatesler pembeleşmeden altın rengini alana dek kızartılır. Diğer taraftan önceden hazırlanmış köfteler una batırılarak bir tepsiye dizilir. Hafif yağlı bir tavada köfteler hafifçe kızartılır ve ardından bir tabağa alınır.

Orta boy bir tepsiye köfte ve patatesler birer sıra olmak üzere dizilir. Üzerine bir kaşık yağ dökülür. Ardından bir taşım kaynatılmış domates suyu ilave edilir. Son olarak dereotu serpilerek 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Patatesli köfte soğutulması beklenmeden sıcak olarak servis yapılır.

Servis ve Ekstra Bilgiler

Patatesli köfte, genellikle yoğurt veya cacık ile birlikte servis edilir. Yanında pilav veya salata da ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Bu tarifte kullanılan köfte baharı, köftenin lezzetini ön plana çıkarır ve aromatik bir tat katar. Köfte harcını hazırlarken soğanın suyunu sıkmak, köftenin daha kıvamlı olmasını sağlar. Ayrıca, patatesleri kızartmadan önce hafifçe tuzlamak, onların daha çıtır olmasına yardımcı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni