Garnitürlü Patates Salatası Patates, mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Özellikle kızartması herkes tarafından sevilerek tüketilir. Ancak patates sadece kızartma olarak değil, farklı birçok lezzetli tarifle de sofralarımıza gelir. Patates yemeği, patates haşlaması, patates közlemesi, patates salatası, patatesli mantı, patates kızartması, patatesli tavuk, patates oturtma ve daha birçok tarif patatesle yapılabilir. Bugün sizlerle oldukça lezzetli bir garnitürlü patates salatası tarifini paylaşacağım. Garnitürlü Patates Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Üzerini Süslemek İçin
Garnitürlü Patates Salatası Nasıl Yapılır? Bu enfes lezzeti yapmak için öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayarak haşlayın. Çatal ile kontrol ettiğinizde eğer çatal kolayca patatesin içine giriyorsa patates haşlanmış demektir. Ocaktan alın ve suyunu süzün. Patatesleri derin bir karıştırma kabı içine alın. Daha sonra patateslerin üstüne karabiber ve tuz ilavesi yaparak çatal ile püre kıvamına gelene kadar ezin. Sonra patateslerin içine turşuyu, bezelyeyi ve havucu da ilave ederek iyice harmanlayın. Daha sonra kelepçeli kalıbın içine poşet ya da streç film serin ve üstüne patatesli karışımı dökün. Çok hafif bir şekilde üstüne bastırarak düzeltin. Hazırlamış olduğunuz salatayı buzdolabına kaldırın ve en az bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkarın. Servis esnasında yapmış olduğunuz garnitürlü salatanın tam orta kısmına ilk önce yoğurt koyun ve çok hafif bir şekilde yayın. Üstünü isteğe bağlı süsleyerek garnitürlü patates salatası servise hazır hale gelmiştir. Not Salata isteğe göre bir gün önceden de yapılabilir. İçindeki turşudan dolayı hafif sulanma olabilir. Bunu peçete ile servis tabağının kenarından alabilirsiniz, sorun olmaz. Afiyet Olsun. |