Fırında Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Fırında Elma Dilim Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Elma Dilim Patates Tarifi

Patates, farklı şekillerde pişirilerek tüketilen popüler bir besindir. Patatesi sevmeyen ve tüketmeyen birey sayısı oldukça azdır. Özellikle çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanır. Patates, çeşitli sebzelerle birlikte pişirilebildiği gibi tek başına da oldukça lezzetlidir. Patatesleri yağda kızartmak yerine fırınlamak daha sağlıklı bir tercih olduğu için daha çok tercih edilir. Patateslerin yuvarlak şekilleri, istenilen şekilde dilimlenmelerini oldukça kolaylaştırır. Elma dilim, bu dilimleme şekilleri arasında en sık tercih edilenidir. Elma dilimli patatesler, kızartmalık doğranmış patateslerden daha dolgun olduğu için tadı daha iyi hissedilir. Fırında elma dilim patates tarifi için istenilen tüm baharatlar kullanılabilir. Patates, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştığı için elma dilim patates de aynı şekilde tercih edilir. Ana yemek yanında garnitür olarak sunulabilir.

Fırında Elma Dilim Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Fırında Elma Dilim Patates Nasıl Yapılır?

Fırında elma dilim patates tarifi için öncelikli olarak patatesler kabuklarıyla birlikte iyice yıkanır. İyice yıkanan patatesler kabuklarıyla birlikte pişirilecektir. Bu nedenle, patates seçiminde ince kabuklu olanların tercih edilmesinde fayda vardır. Ayrıca, küçük boydaki patatesler fırınlanırken daha güzel pişecektir. Patateslere elma dilim şekli vermek için önce ortadan ikiye kesilir. Kesilen yarım patatesler daha sonra elma dilimler gibi dilimlenir. Sarımsakların kabukları soyulur ve rende yardımıyla rendelenir. Patatesleri harmanlamak için geniş bir karıştırma kabı tercih edilebilir. Kaba alınan patatesler sıvı yağ, sarımsak ve tüm baharatlar ile iyice karıştırılır. Daha sonra patateslerin pişeceği fırın tepsisi ya yağlı kâğıt ile kaplanır ya da sıvı yağ ile iyice yağlanır. Yağlı kâğıt, patateslerin daha fazla yağ çekmesini önleyeceği için daha çok tercih edilir. Yağlı kâğıt üzerine alınan patatesler tepsiye dizilir. Patateslerin rahat pişmesi için sıkıştırılmadan yayılmasında fayda vardır. Hazırlanan elma dilim patatesler önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Patateslerin üzeri iyice kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Fırından çıkarılan patatesler bir müddet içini çektikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak sunum yapılır. Tercihe göre yanında ketçap ve mayonez ya da değişik soslarla birlikte servis yapılabilir.

Ekstra Bilgiler

Patateslerin pişme süresi, fırının performansına göre değişebilir. Bu nedenle, pişirme süresinin sonunda patateslerin durumunu kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, elma dilim patateslerin üzerine parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek ekstra lezzet katabilirsiniz. Sağlıklı bir seçenek olarak, patateslerin üzerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Baharat çeşitliliğini artırarak, damak zevkinize uygun farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Naibe

11 Temmuz 2024 Perşembe

Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkamanın bir nedeni var mı? Kabuksuz yapsak aynı sonucu elde eder miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet Naibe, patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkamanın birkaç nedeni var. Öncelikle kabuk, patatesin besin değerlerini korumasına yardımcı olur ve pişirme sırasında daha az besin kaybı yaşanır. Ayrıca, kabuk ekstra lif sağlar ve yemeğe farklı bir doku katar. Kabuksuz yapıldığında da lezzetli olacaktır, fakat besin değerlerinde ve dokuda farklılıklar olabilir. Patatesleri kabuklarıyla yıkayarak ve pişirerek maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri