Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır Evde patates cipsi hazırlamak, hazır satılan cipsleri tüketmek istemeyenler için harika bir alternatiftir. Çocukların bu tür cipsleri çok sevmesi nedeniyle, evde kendinizin hazırladığı sağlıklı patates cipslerini yemeleri sizleri de memnun edecektir. Kendi ellerinizle hazırladığınız cipsleri gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Bunları arzu ederseniz sade, baharatlı ya da dip soslarla ikram edebilirsiniz. Ev yapımı cipslerin lezzetini keşfettiğinizde, dışarıdan patates cipsi almak istemeyeceksiniz. Bununla birlikte, bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle patateslerin kızartmalık olması önemlidir. Bu tür patatesler hem ince kabuklu hem de sert olur, bu sebeple kızartıldıklarında dağılmazlar. Ayrıca, patatesleri kızartırken bol miktarda yağ kullanmanız da önemlidir. Mümkünse süzgeçli bir kızartma tenceresi kullanmalısınız. Patatesleri nasıl ince doğrayacağınızı merak ediyorsanız, evde kullanmakta olduğunuz soyacaklarla incecik patates dilimleri hazırlayabilirsiniz. Soyacakları bu sefer kabuk soymak yerine patatesleri ince dilimlemek için kullanacaksınız. Şimdi patates cipsi yapmak için hazırlıklara başlayalım. Patates Cipsi İçin Malzemeler
Patates Cipsi Nasıl Yapılır? Patateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyun. Bunları güzelce yıkayın ve hafif tuzladığınız suyun içine koyun ki kararmasınlar. Şimdi evlerde kullandığınız kabuk soyma aparatı yardımıyla patatesleri incecik dilimleyin. Bunları yeniden tuzlu suyun içine atın, burada nişastasından arınsın. Bu arada kızartma tenceresinin içine bolca sıvı yağ koyarak kızdırmaya başlayın. İnce dilimlediğiniz patatesleri de bir süzgecin içine alın. Kızdırdığınız yağın içine fazla kalabalık olmayacak şekilde patates dilimlerini atın. Çok fazla atarsanız çıtır olmaz. Patates dilimleri 1-2 dakika kızardıktan sonra, üzerine kâğıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın. Üzerlerine hafifçe tuz serpin. Arzu ederseniz biraz baharat da ekleyebilirsiniz. Evde hazırladığınız patates cipsini yanında değişik soslarla, ketçapla birlikte çocuklarınıza veya konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Güzel bir sinema keyfi yapabilirsiniz, hazırladığınız patates cipsleriyle. Ekstra Bilgiler Patates cipslerinin daha lezzetli ve sağlıklı olmasını istiyorsanız, kızartma yağının temiz ve kaliteli olmasına dikkat edin. Ayrıca, patates dilimlerini kızartmadan önce iyice kurulayarak fazla suyun buharlaşmasını ve yağın sıçramasını önleyebilirsiniz. Çeşitli baharatlarla tatlandırarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin, pul biber, kekik, sarımsak tozu gibi baharatlar kullanabilirsiniz. Evde hazırladığınız patates cipsleri, hem ekonomik hem de sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır. Afiyet olsun. |
Gülsen
25 Temmuz 2024 PerşembePatatesleri soyup incecik dilimlemek için kabuk soyma aparatı kullanmak gerçekten etkili mi? Yağın sıçramasını önlemek için dilimleri iyice kurulamak önemli mi?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeGülsen Hanım, patatesleri incecik dilimlemek için kabuk soyma aparatı kullanmak kesinlikle etkili olabilir. Bu aparat, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de dilimlerin eşit kalınlıkta olmasını garantiler. Yağın sıçramasını önlemek için dilimleri iyice kurulamak da çok önemlidir. Islak patates dilimleri yağa atıldığında yağın sıçramasına ve hatta mutfakta küçük kazalara neden olabilir. Bu nedenle, patates dilimlerini kızartmadan önce mutlaka kağıt havlu ile iyice kurulamanızı tavsiye ederim.