Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Fırında Tavuklu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Patates

Fırında Tavuklu Patates, hem pratik hem de sağlıklı bir ana yemek seçeneğidir. Özellikle yemek yemekte zorlanan çocukları ikna etmek için cazip bir yemek çeşididir. Fırında piştiği için lezzeti de katlanan bu tarif, tavuğun göğüs, kanat veya baget kısımları ile yapılabilir. Aynı zamanda, bu tarif fırın poşetinde de hazırlanabilir. İçerisinde sebze kullanıldığı için vitamin değerleri de artar. Servis esnasında yanında pilav kullanılırsa hem göze hem de damağa hitap eder. Yaz kış dört mevsim sevilerek tüketilebilir. Bu yemeğin buzdolabında saklama süresi yaklaşık olarak 24 saattir. Sebze ve beyaz etten yapıldığı için kalorisi de oldukça düşüktür.

Fırında Tavuklu Patates için Gerekli Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 6 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kekik, pul biber
  • 4 su bardağı su
Fırında Tavuklu Patates Nasıl Yapılır?

Yemeğin hazırlık aşamasına ilk olarak sebzeleri doğramakla başlayalım. Bir kesme tahtası yardımı ile ilk olarak havuçları yıkadıktan sonra kare halinde doğrayalım. Sonrasında yeşil biberleri uzun şekilde doğrayalım. Kuru soğanı ince küpler halinde doğrayalım. Sebzelerin doğrama işlemine domatesleri elma dilimi şeklinde doğramakla devam edelim. Doğrama işleminde son olarak patatesleri de elma dilimleri halinde doğrayalım ve doğrama işlemini sonlandıralım. Butların güzel bir görünüm almasını sağlamak için uç kısımlarında bulunan kemikli bölgeleri temizleyip, hazırlayalım.

Fırında Tavuklu Patatesin sosunu hazırlamak için derin bir çırpma kabı alalım ve kabın içerisine ilk olarak suyu koyalım. Suyun içerisine sıvı yağı, domates salçasını, biber salçasını koyup, bir çırpma teli ile iyice çırpalım. Karışımın içerisine sırası ile tuz, karabiber, kekik ve pul biberi de ekleyip sosun hazırlık aşamasını sonlandıralım.

Bütün malzemeyi harmanlamak için derince bir kap alalım. Kabın içerisine sosu ve sosun içerisine ilk olarak tavuk butlarını ekleyelim. Sosla iyice harmanlanan butların üzerine sırası ile önceden doğranıp hazır halde bekleyen kuru soğanı, yeşil biberi, havucu, bezelyeyi ve patatesleri de ekleyip bir kez daha karıştıralım. Fırın kabının içerisine görünümü hoş olacak şekilde malzemeyi dizelim. Pişirme aşamasına gelmiş olan yemeğin son işlemleri olacak olan domates dilimlerini de sıralayıp her but parçasının üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyalım. Pişmeye hazır olan malzemeyi önceden ısıtılmış olan 175 derece fırına koyup arada kontrol ederek yaklaşık 45 dakika pişirelim. Pişme süresi dolan yemeğin pişmiş olduğunu anlamak için butların üzerine kürdan ile bastıralım. Kürdan takılmadan butların içerisine kolayca batıyorsa yemek tam kıvamında pişmiş demektir. Pişmiş olan Fırında Tavuklu Patates servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nergis

07 Nisan 2024 Pazar

Misafirlerime fırında tavuklu patates yemeği yapmıştım hepsi yenmedi. Artan yemek buz dolabında ne kadar beklese birşey olmaz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Nergis Hanım,

Artan yemeğinizi buzdolabında saklarken genellikle 3-4 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Daha uzun süre saklamak isterseniz, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde 2-3 aya kadar taze kalacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Kaç Kalori?dir?

Patates Kaç Kalori?dir?

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesin Faydaları ve Patatesin Özellikleri

Patatesin Faydaları ve Patatesin Özellikleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri