Tavuk Patates Tarifi Tavuk patates, akşam yemeklerinde ev kadınlarının kurtarıcısı olan, oldukça bereketli bir yemektir. Çalışan hanımlar için de ideal bir tercihtir. Tavuk patates, çocukların da severek yediği yemekler arasında yer alır. Yanına yapacağınız bir pilav ile kalabalık misafirlerinizi kolaylıkla ağırlayabilirsiniz. Hazırlanma ve pişme süresi ortalama olarak 1 saattir. Tavuk patates, bir tepsi ve fırın yemeğidir. Eğer imkanınız varsa, taş fırında pişirerek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Tavuk patatesi pratik bir şekilde hazırlayıp sunabilmeniz için detaylı yapım aşamalarına geçelim. Tavuk Patates İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Patates Nasıl Yapılır? Tavuk patates yemeğinin yapılışına tavukları yıkayıp uzun uzun doğramakla başlayalım. Patatesleri soyup yıkayın. Patatesleri elma dilim şeklinde doğrayın. Biberlerin sap kısımlarını ve tohumlarını kesin ve yemeklik doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tüm malzemeleri bir araya getirip harmanlayın. Bir kâse içerisinde salçayı 2 su bardağı su ile sulandırın. Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine alın ve güzelce yayın. En üst kata kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğradığınız patatesleri dizin. Son olarak sıvı yağı gezdirin. Tavuk patates yemeğini önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Yemeğin üstünü kızartarak son dokunuşu yapın. Tavuk patates yemeği servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarifte kullanılan malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin, tavuk göğsü yerine tavuk but veya kanat da kullanabilirsiniz. Ayrıca, yemeğinize farklı baharatlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Yemeği servis ederken yanında yoğurt veya salata sunabilirsiniz. Bu, yemeğinizi daha dengeli ve besleyici hale getirecektir. |
Serin Maide
26 Temmuz 2024 CumaPatatesleri elma dilim şeklinde doğramak neden önemli? Bu, yemeğin lezzetini etkiler mi?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaSerin Maide, elma dilim şeklinde doğranmış patatesler, yüzey alanları daha geniş olduğu için daha eşit ve hızlı pişer. Bu da dışının kıtır ve içinin yumuşak olmasını sağlayarak yemeğin lezzetini olumlu yönde etkiler. Ayrıca, bu şekilde doğrama, patateslerin baharat ve yağı daha iyi emmesine yardımcı olur, bu da sonuçta daha tatmin edici bir lezzet sunar.