Fırında Kıymalı Patates Fırında kıymalı patates, herkesin sevdiği ve hemen hemen her damak zevkine hitap eden bir yemek türüdür. Ülke olarak patatesin bizdeki yeri apayrıdır ve patatesle yapılan birçok yemeği severiz. Fırında kıymalı patates de bu lezzetlerin başında gelir. Ana yemek olarak sofralarda yer alır, doyurucudur, besleyicidir ve vücuda oldukça faydalıdır. Yaz kış her mevsimde karşılaştığımız, severek ve beğenerek yediğimiz tatların başında gelir. Birçok özel günde konuklara ikram edilen yemekler arasındadır. Besin değeri yüksek bir yemek türüdür. Denemek isteyenler için işte tarifimiz. Herkese tavsiye ederiz. Fırında Kıymalı Patates İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Kıymalı Patates Nasıl Yapılır? İlk olarak patatesleri soyun ve elma dilimi şeklinde çok kalın olmadan doğrayın. Bol su ile yıkayın ve derin bir kab içerisine alın. Patateslerin üzerine soğanları halka şeklinde doğrayın. Biberlerin saplarını ve içini çıkararak büyük bir şekilde doğrayın. Sonrasında kıymayı patateslerin içine ister top halinde yuvarlayın isterseniz yuvarlamadan dağınık halde ilave edin. Kıymayı, yeşil biberi, patatesi ve soğanları iyice harmanlayın. Sonrasında harmanlanan karışım üzerine baharatları ekleyin. Ayrı bir kase içerisine zeytinyağını, suyu, domates salçasını ve tuzu ilave ederek iyice salça eriyene kadar karıştırın. Yapılan salçalı suyu patates karışımının içine ilave ederek fırın tepsisine karışımı dökün. Elinizle karışımı düzleştirin. İçinde bulunan salçalı su patatesleri geçmesin. Aradan suyun belli olması yeterlidir. Tepsi üzerine düz bir şekilde serilmiş karışımın üzerine domatesleri halka şeklinde doğrayarak dizin. Yemeğe hem görsellik katacak hem de pişim aşamasında patatesin ve biberin kurumadan pişmesini sağlayacaktır. Domatesler de yemek üzerine dilimlendikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. 30 dakika pişirin. Patateslerin yumuşayıp yumuşamadığına bakarak yemeğin piştiğini öğrenebilirsiniz. 30 dakika sonunda yemek pişmiş ise fırını kapatın ve yemeği fırın içerisinde 5 dakika dinlendirin. Fırında kıymalı patates hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Muttalib
12 Temmuz 2024 CumaPatatesleri elma dilimi şeklinde doğradıktan sonra bol su ile yıkamanın amacı nedir? Patateslerin nişastasını azaltmak mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMuttalib, patatesleri elma dilimi şeklinde doğradıktan sonra bol su ile yıkamanın amacı, patateslerin yüzeyindeki nişastayı azaltmaktır. Bu işlem, patateslerin daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlar. Nişasta yıkandığında, patatesler pişirme sırasında birbirine yapışmaz ve daha iyi kızarır.