Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Patatesli Havuçlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli havuçlu salata; özellikle misafirlere ikram etmek amacıyla yapılan, ev hanımlarının vazgeçilmez salata tariflerinden biridir. Ev hanımları dışında da herkesin rahatça hazırlayabileceği, malzemeleri kolay bulunur cinsten ve son derece pratik bir tarifi vardır. Bu yazıda; genel hatlarıyla patatesli havuçlu salata için gerekli malzemelerden ve patatesli havuçlu salata tarifinin uygulanışından bahsedeceğiz:

Patatesli Havuçlu Salata İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Pul biber, karabiber, tuz (isteğe bağlı baharatlar)
  • Yeterli miktarda maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli Havuçlu Salata Tarifinin Uygulanışı

  • İlk olarak, patateslerin kabuklarını soyup güzelce temizleyin. Ardından, havuçları rendeleyin ve maydanozları ince ince doğrayın.
  • Patatesleri bir tencereye koyup haşlayın. Haşlandıktan sonra, patatesleri püre haline getirin. Bu aşamada patateslerin soğumamasına dikkat edin, aksi takdirde patatesler istenen kıvamı almayacaktır. Püre haline getirdiğiniz patateslere karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Havuçları rendeledikten sonra, zeytinyağını bir tavada ısıtın ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Havuçları yumuşayana kadar soteleyin. Sotelenmiş havuçlara ezilmiş sarımsak, pul biber ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yoğurdu bir kasede tuz ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak yoğurda mayonez de ekleyebilirsiniz.
  • Hazırlanan patates püresini bir tepsiye eşit şekilde yayın. Üzerine sotelenmiş havuç karışımını serpiştirin. Son olarak, yoğurt karışımını da tepsinin üzerine eşit şekilde dağıtın.
  • Salatayı buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Patatesli havuçlu salata tarifine ceviz veya fındık ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Yoğurtlu karışıma biraz limon suyu eklemek, salatanın daha ferah bir tat kazanmasına yardımcı olacaktır.
  • Patatesleri haşlarken bir tutam tuz eklemek, patateslerin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Salatanın üzerine dekoratif olarak ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Karaalp

25 Temmuz 2024 Perşembe

Patateslerin püre haline getirildiği aşamada soğumamasına dikkat etmem gerekiyormuş. Eğer soğursa gerçekten kısır kıvamını tutturamayacağım endişesi yaşıyorum, bu nasıl önlenebilir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Karaalp,

Patateslerin püre haline getirildiği aşamada soğumasını önlemek için birkaç ipucu verebilirim. Öncelikle, patatesleri haşladıktan hemen sonra sıcakken püre haline getirmek en iyisi olacaktır. Bu sayede patatesler soğumadan işlemi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, püre yaparken kullandığınız kapların da önceden ısıtılmış olmasına dikkat edin. Eğer patateslerin soğumasından endişe ediyorsanız, püreyi hazırladıktan sonra fırında düşük sıcaklıkta kısa bir süre ısıtabilirsiniz. Böylece, kısırın kıvamını tuttururken sorun yaşamazsınız. Umarım bu ipuçları işinize yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?