Patatesli Bezelye Yemeği
06 Temmuz 2024

Patatesli Bezelye Yemeği

Patatesli bezelye yemeği hem patates hem bezelye kullanılarak; doyurucu ve sağlıklı bir tarif elde etmek için çok doğru bir seçimdir. Özellikle akşam yemeklerinde sunmak için çok uygundur. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım adım patatesli bezelye yemeğinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Patatesli Bezelye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler (3-5 Kişilik)

  • 1 adet soğan
  • 5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam tuz
  • Yarım litre su
  • Bir tutam pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı bezelye

Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yukarıdaki malzemeler temin edildikten sonra patatesli bezelye yemeği tarifine başlanabilir. Genel hatlarıyla söylenecek olursa; her sulu yemek tarifinde olduğu gibi patatesli bezelye yemeğinde de malzemeler uygun bir şekilde karıştırılarak suda kaynatılacak ve ardından pişirilecektir.
  • Öncelikle bir adet soğan kabuklarından ayıklanır, güzelce yıkanır, yıkandıktan sonra da bir bıçak yardımıyla çok küçük küp-küp parçalara doğranır. Soğanların ardından 5 adet patatesin de kabukları soyulur, yıkanır ve dilimlenir. Su mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra tencereye sıvı yağ dökülür ve ocakta ısınmaya bırakılır. Yağ ısınmaya başlayınca soğanlar bu tencereye atılır ve kavurma işlemine başlanır. Kavurma işlemi boyunca bir taraftan da karıştırma yapılmalıdır. Soğanlar kavrulunca salça da tencereye dökülür. Kısa bir süre bunun için bekledikten sonra patatesler de tencereye atılır ve aynı işlemler uygulanır. Patateslerin kıvamı yumuşayıncaya ve içleri de pişinceye kadar beklenir. Ardından yarım litre ılık su bu tencereye dökülür ve kaynatma işlemine başlanır. Su eklendikten sonra kısık ateşte 3-4 dakika beklenir ve ardından 1 çay bardağı bezelye de tencereye atılır. Bezelyeler de yumuşayınca patatesli bezelye yemeğinin bir sonraki adımına geçilir.
  • Birer tutam tuz ve pul biber tencereye eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. İlk defa deneyenler için tahmini bir miktar vermek gerekirse; her ikisinden de 1 çay kaşığı-1 tatlı kaşığı arası bir miktar yeterli olacaktır. Ayrıca; tuz ve pul biber haricinde eklenmek istenen baharat varsa da rahatlıkla eklenebilir. Tamamen tercihe bağlıdır.
  • Baharatlar da eklenince su kaynayıncaya kadar beklenir. Sonrasında ise tencerenin kapağı kapatılır ve patatesli bezelye yemeği pişmeye bırakılır. Pişme işlemi yarım saatten fazla sürmemelidir.
  • Pişme işleminden sonra patatesli bezelye yemeğinin biraz ılıması beklenir ve hemen ardından tabaklara konularak servis edilir.
  • Patatesli bezelye yemeği tarifi tamamlanmıştır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Patatesli bezelye yemeği, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatiftir. Patates, karbonhidrat ve lif açısından zengin bir sebzedir, bezelye ise protein ve çeşitli vitaminler sunar. Bu tarif, çocuklar için de sağlıklı bir seçenektir. Dilerseniz, yemeğinize havuç ekleyerek daha renkli ve besleyici hale getirebilirsiniz. Ayrıca, damak zevkinize göre nane, kekik veya karabiber gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Patatesli bezelye yemeğini, yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile sunarak, öğününüzü daha zengin ve doyurucu hale getirebilirsiniz. Ayrıca, üzerine biraz limon suyu sıkarak taze ve ferah bir tat da ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Çubukta Patates Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?

Patates Haşlama Kaç Kalori?dir?