Patatesli Bezelye Yemeği
15 Mayıs 2024

Patatesli Bezelye Yemeği

Patatesli bezelye yemeği hem patates hem bezelye kullanılarak; doyurucu ve sağlıklı bir tarif elde etmek için çok doğru bir seçimdir. Özellikle akşam yemeklerinde sunmak için çok uygundur. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım adım patatesli bezelye yemeğinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Patatesli bezelye yemeği için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)
  • 1 adet soğan
  • 5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam tuz
  • Yarım litre su
  • Bir tutam pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı bezelye
Patatesli bezelye yemeği tarifi nasıl yapılır?
  • Yukarıdaki malzemeler temin edildikten patatesli bezelye yemeği tarifine başlanabilir. Genel hatlarıyla söylenecek olursa; her sulu yemek tarifinde olduğu gibi patatesli bezelye yemeğinde de malzemeler uygun bir şekilde karıştırılarak suda kaynatılacak ve ardından pişirilecektir.
  • Öncelikle bir adet soğan çöplerinden ayıklanır, güzelce yıkanır, yıkandıktan sonra da bir bıçak yardımıyla çok küçük küp-küp parçalara doğranır. Soğanların ardından 5 adet patatesin de kabukları soyulur, yıkanır ve dilimlenir. Su da mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra tencereye sıvı yağ dökülür ve ocakta kızarmaya bırakılır. Kızarmaya başlayınca; soğanlar bu tencereye atılır ve kavurma işlemine başlanır. Kavurma işlemi boyunca tabii ki bir taraftan da karıştırma yapılmalıdır. Soğanlar kavrulunca salça da tencereye dökülür. Kısa bir süre bunun için bekledikten sonra; patatesler de tencereye atılır ve aynı işlemlere tabi tutulur. Patateslerin kıvamı yumuşayıncaya ve içleri de pişinceye kadar beklendikten sonra; yarım litre ılık su bu tencereye dökülür ve kaynatma işlemine başlanır. Su eklendikten sonra kısık ateşte 3-4 dakika beklenir ve ardından 1 çay bardağı bezelye de tencereye atılır. Bezelyeler de yumuşayınca patatesli bezelye yemeğinin bir sonraki adımına geçilir.
  • Birer tutam tuz, pul biber tencereye eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. İlk defa deneyenler için tahmini bir miktar vermek gerekirse; her ikisinden de 1 çay kaşığı-1 tatlı kaşığı arası bir miktar yeterli olacaktır. Ayrıca; tuz ve pul biber haricinde eklenmek istenen baharat varsa da rahatlıkla eklenebilir. Tamamen tercihe bağlıdır.
  • Baharatlar da eklenince su kaynayıncaya kadar beklenir. Sonrasında ise tencerenin kapağı kapatılır ve patatesli bezelye yemeği pişmeye bırakılır. Pişme işlemi yarım saatten fazla sürmemelidir.
  • Pişme işleminden de sonra patatesli bezelye yemeğinin biraz ılıması beklenir ve hemen ardından tabaklara konularak servis edilir.
  • Patatesli bezelye yemeği tarifi tamamlanmıştır.

Afiyet olsun.

Patatesli Bezelye Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Patatesli Bezelye Yemeği

Patatesli Bezelye Yemeği

Haber Bülteni

Güncel

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?