Çıtır Patates Kızartması, Patates kızartmasını sevmeyen olacağını hiç düşünmüyorum. Özellikle o patates kızartması sıcacık ve çıtır patates kızartması ise. Patates kızartması oldukça yağlı bir besin olduğundan dolayı, her zaman patates kızartması keyfimiz "ay çok kilo alacağım" düşüncesi ile yarı kalmaktadır.
İyi bir patates kızartmasında 2 tane nitelik aranır aslında. Az yağ çeken bir patates kızartması ve çıtır patates kızartması. Aslında derin olarak bir düşünecek olursak, her iki özellik de birbiriyle bağlantılı olan özelliklerdir. Eğer patates kızartması çıtır bir özellik kazanmadıysa, çok yağ çekmiş demek olarak sayılır ve zaten temel olarak patates kızartmasından beklentimiz az yağ çekmesi olarak sayılmaktadır.
Çıtır Patates Kızartmasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çıtır patates kızartmalarının yapılması için türlü türlü yöntem bulunmaktadır aslında. Ama en kolay yöntemlerden biri çıtır patates kızartmasını yapmadan önce patatesleri una bulamaktır. Bunlar dışında ise:
Çıtır patates kızartması yapmak için öncelikle patateslerin taze olması gerekmektedir. Beklemiş, yumuşamış ve bayatlamış olan patatesler ile kesinlikle çıtır patates kızartması yapamazsınız.
İkinci olarak yağınızı iyi bir şekilde kızdırmış olmanız lazımdır. Soğuk olan yağın içerisine patatesleri atarsanız, çıtır patates kızartması yapamazsınız. Çünkü soğuk olan yağın içerisinde, yağ kızarana patatesleriniz çok yağ çekecektir. Ancak çıtır patates kızartması olabilmesi için ve patateslerin içinin iyi pişebilmesi için de patatesleri sürekli olarak yüksek ateşte bırakmayınız. Yağ kızdıktan sonra, ocağın altını kısabilirsiniz.
Çıtır Patates Kızartması Malzemeleri
- 5 tane orta boy patates
- 1 su bardağı kadar un
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Çıtır Patates Kızartması Yapılışı
Çıtır patates kızartması yapmak için ilk önce patatesi ince ve uzun bir şekilde doğrayınız. Patateslerinizi doğradıktan sonra yıkayınız ve sonrasında bir bezin üstüne koyarak patateslerin suyunu alınız. Patateslerin üzerine damak zevkinize göre bir miktar tuz ve 1 bardak kadar unu dökerek karıştırınız. Un ve tuz ile karıştırdığınız patatesleri bir süzgecin içerisine koyarak fazla kalan unu eleyiniz. Kızgın yağda kızartınız. Çıtır patates kızartması hazır.
Afiyet olsun.!