Tepside Köfte ve Patates Tepside köfte ve patates, hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği pratik ve lezzetli bir yemektir. Bu tarif, özellikle çocukların sağlıklı beslenmelerini destekler ve hızlı yemek alışkanlıklarını daha sağlıklı seçeneklerle değiştirir. Misafirleriniz için de ideal bir akşam yemeği önerisidir. Bu tarifle doğal ve lezzetli 'hamburger'ler hazırlayıp, çocuklarınıza sunabilirsiniz. Hemen denemenizi tavsiye ederim; pişman olmayacaksınız. Tepside Köfte ve Patates Malzemeleri
Üzeri İçin Malzemeler
Tepside Köfte ve Patates Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Köfte malzemelerini hazırlamak için geniş bir cam kase alın. Kasenin içine kıyma ve yumurtayı koyup hafifçe harmanlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyup ince doğrayın veya rondodan geçirin. Bayat ekmeği ufalayın veya rondodan geçirin. Sarımsağı rendeleyin ve karışıma ekleyin. Maydanozları ince doğrayın. Tuzu, karabiberi, sirkeyi ve kimyonu ekleyerek karışımı iyice yoğurun. Köfteleri hazırlarken şeffaf eldiven kullanmanız, köftelere şekil vermenizde yardımcı olacaktır. Köfteleri hazırlayıp şekil verdikten sonra, sıcak suyun içine salçayı ekleyip karıştırın. Salçalı su iyice eridikten sonra, yuvarlak bir fırın tepsisine veya borcama bir halka patates, bir köfte şeklinde dizin. Üzerine biberleri ve halka doğranmış domatesleri ekleyin. Hazırladığınız salçalı su karışımına tuz, karabiber ve pul biber ekleyip tepsinin üzerine dökün. Tereyağını da ekleyerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun. |
Muhyiddin
21 Temmuz 2024 PazarBu tarifi denedim ve gerçekten çok lezzetli oldu. Çocuklarım da bayıldı. Köftelerin şekil alması için eldiven kullanmak çok işe yaradı. Ancak patateslerin biraz daha ince doğranması gerektiğini düşünüyorum; sizce de öyle mi?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Muhyiddin,
Tarifi beğenmenize ve çocuklarınızın da sevmesine çok sevindim! Eldiven kullanmak gerçekten pratik bir yöntem olmuş. Patateslerin ne kadar ince doğranması gerektiği tamamen sizin damak zevkinize bağlı ama biraz daha ince doğramak, pişme süresini kısaltabilir ve daha kıtır bir sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Denemeler yaparak size en uygun kalınlığı bulabilirsiniz. Afiyet olsun!