Fırında Çıtır Patates Fırında çıtır patates, lezzeti, çıtırlığı ve sağlıklı olması ile çocukların asla vazgeçemediği cipsin yerini almış bulunmaktadır. Fırında çıtır patates evde akşamları atıştırmalık veya bir içecek yanında süper bir çerez olarak tüketilebilir. Patatesler fırında kızardığı için çok hafif ve müthiş lezzetli olur. Fırında patatesi sade olarak veya farklı lezzetler elde edebilmek için çeşitli baharatlarla harmanlayarak yapabilirsiniz. Fırında Çıtır Patatesin Popülerliği Fırında çıtır patates, diyet yemeklerinin de başında gelmekte, yöresel mutfaklarda ve çocukların eğlence saatlerinde bulunmaz bir yiyecek olmuştur. Patates ile fırında çeşitli kızartmalar yapabilirsiniz. Örneğin:
Daha birçok çeşit yapabilirsiniz. Şimdi benim sabah kahvaltıları için çok severek yaptığım ve çocuklarımın büyük bir zevkle tükettikleri fırında çıtır patatesin tarifini veriyorum. Sizler de deneyin, eminim görünüm olarak ve lezzet olarak çok seveceksiniz. Fırında Çıtır Patates Malzemeleri
Fırında Çıtır Patates Nasıl Yapılır? 4 adet patatesimizi bol suda iyice yıkıyoruz. Patateslerin kabukları çok ince soyulacağı için üzerinde toprak veya yabancı maddelerin kalmaması gerekir. Patateslerimizi ince zar gibi soyuyoruz ve alt kısmında ince bir dilim kesip alıyoruz. Bu ince dilimleri kesmemizin nedeni patateslerin fırın tepsisinde düzgün durması içindir. Altlarını kestiğimiz patateslerin kenarlarına bir çubuk koyarak birbirinden ayırmadan çok ince dilimlere ayıralım. Patatesleri fırın tepsisine diziyoruz ve kestiğimiz parçayı patateslerin dilim, dilim ayrılması ve görünümü güzel olması için altına koyalım. Tereyağını küçük parçalara ayırıp patates dilimlerinin arasına koyalım. Bir derin tabak içerisine zeytinyağını koyalım, içerisine tuzu ilave edelim ve ezilmiş sarımsağı, baharatı ilave ederek iyice karıştıralım. Bu karışımı bir fırça yardımı ile patateslerin üzerine sürelim. Fırını 200 dereceye ve 50 dakikaya ayarlayıp ısıtalım. İçerisinde patateslerimizin olduğu tepsiyi önceden ısıtılan fırına sürelim ve patateslerin dilimlerinin içi yumuşayana kadar pişirelim. Arada fırındaki tepsiyi çıkarıp içerisinde bulunan baharatlı yağ karışımını fırça yardımı ile patateslerin üzerine sürelim. Bu baharatlı yağdan sürme işlemini 4-5 defa yapalım. Üzeri kızaran patateslerimizi fırından alarak azıcık soğumasını bekleyelim. Fırında çıtır çıtır kızarmış patateslerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Fırında çıtır patateslerinizi daha da lezzetli hale getirmek için çeşitli soslar ve baharatlar kullanabilirsiniz. Örneğin, parmesan peyniri, kırmızı biber tozu, kekik veya kimyon gibi baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Ayrıca, yanına yoğurtlu soslar veya ketçap-mayonez karışımı gibi dip soslar hazırlayarak servis edebilirsiniz. Fırında çıtır patatesler, sağlıklı bir atıştırmalık ve alternatif bir garnitür olarak sofralarınızı zenginleştirecektir. |
Sena
01 Mayıs 2024 ÇarşambaPatatesleri tam olarak nasıl doğramamız gerekiyor. Büyük büyük doğrarsak uzun süre pişirmemiz mi gerekiyor yoksa ince bir şekilde doğramam gerekiyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap yazAdmin
01 Mayıs 2024 ÇarşambaMerhaba Sena Hanım,
Patatesleri ne şekilde doğrayacağınız, yapacağınız yemeğe bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer kısa sürede pişmesini istiyorsanız, ince şekilde doğramanız daha uygun olur. Ancak büyük parçalar halinde doğrayacaksanız, pişme süresi daha uzun olacaktır. Örneğin, kızartma için patatesleri ince şeritler halinde doğramak ideal olurken, fırında pişirilecek patatesler için daha büyük parçalar tercih edilebilir.
Kolay gelsin!