Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Köftesi:

Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için farklı lezzetler denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Evinizde rahat ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi yaptıktan sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz. Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin de beğeneceği bu tarif, sizin ve bu tarifi deneyen herkesin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alacaktır. Kadınlar kabul günlerinde, toplantılarda ya da yemeklerin yanında rahatça yapabilirsiniz.

Patates Köftesi Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 dal maydanoz veya dereotu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar sıvı yağ (kızartmak için)
  • Bir miktar galeta unu (kızartmak için)

Patates Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patates köftesini yapmaya harcı hazırlayarak başlıyoruz. İlk olarak, 4 adet orta boy patatesi normal bir tencere veya düdüklü tencere yardımıyla haşlıyoruz. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Ellerinizin yanmaması için patatesleri soğuk suda 3-4 dakika bekletmeniz faydalı olacaktır. Soğuk suda beklettiğimiz patateslerin kabuklarını güzelce soyduktan sonra rendeleyip bir kenara koyuyoruz.

Derin bir kabın içerisine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından 5 dal maydanoz veya tercihe göre dereotunu ince ince doğrayıp karışıma ekliyoruz. Son olarak, bir kenara koyduğumuz rendelenmiş patatesleri de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız köfte harcını dinlenmesi için yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Buzdolabında dinlenen köfte harcını çıkarıyoruz ve harçtan küçük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Bir tabağa bir miktar galeta unu koyuyoruz. Bir tavaya da bir miktar yağ koyup ocağın altını açarak orta ateşte yağın kızarmasını sağlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri galeta ununa buluyoruz ve kızartmak için tavaya koyuyoruz. Köfteler altın rengini alana kadar kızartıyoruz.

Kızaran köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağlarını emdiriyoruz. Tüm köfteleri kızarttıktan sonra servis tabağına alabiliriz. Patates köftesi servis için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Fatma

22 Nisan 2024 Pazartesi

Patates köftesini ben de yapmayı denedim ama köfte kıvamını tam olarak yakalayamadım ve nedense içi biraz çiğ kaldı. Tam olarak nerede hata yapmış olabilirim? Tarifinizde belirttiğiniz işlemleri birebir olarak yaptım. Sadece zeytinyağı kullandım.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Fatma Hanım,

Patates köftesinin içinin çiğ kalması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Patateslerin iyi haşlanmaması veya yeterince ezilmemesi bu soruna neden olabilir. Ayrıca, köfteleri çok kalın yapmış olabilirsiniz, bu da içlerinin pişmesini zorlaştırır. Zeytinyağı kullanmanızda bir sorun yok, ancak köfteleri kızartırken yağın yeterince kızgın olduğundan emin olmalısınız. Köfteleri daha ince yapmayı ve orta ateşte kızartmayı deneyin. Umarım bu ipuçları işinize yarar!

Sevgiler.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

İçli Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İçli Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği

Güncel

Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri