Kuşbaşılı Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kuşbaşılı Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kușbașılı Patates Yemeği

Kușbașılı patates yemeği, aslında klasik bir yemek gibi görünse de hem pratik hem de hemen hemen herkes tarafından tercih edilen bir yemektir.

Kușbașılı patates yemeğini yapmak oldukça kolaydır. Yapım aşamasındaki birkaç püf noktasına dikkat ederseniz, siz de annelerinizin yaptığı lezzeti yakalayabilirsiniz. İsterseniz akşam yemeklerinde bulgur veya pirinç pilavı eşliğinde tüketebilir, dilerseniz de öğlen yemeği olarak hazırlayabilirsiniz. Kușbașı eti seçerken dana eti tercih etmeniz, yemeğin içerisinde kolayca pișmesini ve yumușamasını sağlayacaktır. Bu küçük açıklamadan sonra kușbașılı patates yemeğinin yapılıșına geçebiliriz.

Kușbașılı Patates Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 Adet orta boy patates
  • 250 gram yağsız dana kuşbaşı eti
  • 6 Adet arpacık soğan
  • 2 Çorba kaşığı domates salçası
  • 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yeterli miktarda su ve tuz

Kușbașılı Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine sıvı yağı koyup, kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanları kavurun. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra işaret parmağının ilk boğumu kadar, yani kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Kavrulan soğanların içerisine kuşbaşı etleri ekleyin ve yarım su bardağı su ekleyerek kavurun. Kavrulan etlerin içerisine domates salçasını ilave edin. Patatesleri ilave ettikten sonra üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Yeterli miktarda tuz eklediğiniz yemeği, altı kısık bir şekilde etler ve patatesler pişinceye kadar ocakta pișirin. Yumuşadığından emin olduğunuz kuşbaşılı patates yemeğini kapağı kapalı bir şekilde en az yarım saat bekletin. Kuşbaşılı patates yemeğinizi sıcak servis tabağına alıp sunabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kușbașılı patates yemeğini daha da lezzetlendirmek için farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Özellikle kekik, karabiber ve kırmızı toz biber, yemeğe farklı bir aroma katacaktır. Ayrıca, yemeğin içerisine birkaç diș sarımsak eklemek de lezzetini artırabilir. Dilerseniz yemeğin içerisine havuç veya bezelye gibi sebzeler de ekleyerek besleyiciliğini artırabilirsiniz.

Bu tarif, hem pratikliği hem de lezzeti ile sofralarınızda sıkça yer alacak bir yemek olacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tencerede Köfteli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Köfteli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pancarlı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pancarlı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Pizzası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Pizzası Tarifi ve Malzemeleri