Fırında Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı patates, hem ev hanımlarının hem de çalışan hanımların kurtarıcı aperatif lezzetlerinden biridir. Ana yemeğin yanında patates sunmak isteyen ve patates püresinden sıkılmış olan kişiler için farklı bir alternatiftir. Hem lezzetli hem de besleyici olan fırında kaşarlı patates, et yemekleri, tavuk yemekleri ve zeytinyağlı yemeklerin yanında sunabileceğiniz mükemmel bir ara sıcaktır. Ayrıca, normal zamanlarda kahvaltı için de yapılabilir. Davetsiz misafirleriniz için börek pişirirken, aynı anda fırında kaşarlı patates de pişirebilirsiniz. Birlikte sunumu oldukça güzel olacaktır. Fırında kaşarlı patates, pratik ve kolay bir yemektir. Şimdi fırında kaşarlı patates yapımına birlikte geçelim.

Fırında Kaşarlı Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber, pul biber, kekik ve tuz
Fırında Kaşarlı Patates Nasıl Yapılır?

Tarifin hazırlanışına patateslerin kabuklarını soyarak başlayabilirsiniz. İnce kabuklu ve taze patatesleri dilerseniz kabuklarını soymadan da yapabilirsiniz. Kabuklarını soymadan yapacağınız fırında kaşarlı patates, közlenmiş tadında güzel olur. Eğer kabuklarını soymadan yapmayı tercih ederseniz, yapmanız gereken tek şey patatesleri iyice temizlemektir. Bu tarifte patatesleri kabuklarını soyarak hazırlayacağız. Patatesleri elma dilim şeklinde doğrayın; dilerseniz yuvarlak halka şeklinde de doğrayabilirsiniz.

Temiz yıkadıktan sonra, üzerine su ekleyip teflon tava içerisinde patatesler hafifçe yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Patateslerin kıvamı, dağılmayacak şekilde hafif yumuşak olmalıdır. Daha sonrasında üzerine tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek fırına dayanıklı bir kaba koyun. Üzerine kaşarı serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyun. Üzerindeki kaşar kızarıncaya kadar fırında kaşarlı patatesi pişirin. Sıcak servis edin ve üzerine servis esnasında karabiber serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fırında kaşarlı patates tarifini daha da zenginleştirmek için içerisine farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, dilimlenmiş mantar, ince doğranmış soğan veya kırmızı biber ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz. Bu tarif, hem lezzet hem de görsellik açısından misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz bu lezzetli ve pratik tarif, aynı zamanda besin değeri yüksek bir alternatiftir. Patatesin içerdiği C vitamini, potasyum ve lif sayesinde sağlıklı bir seçenek sunar. Kaşar peyniri ise zengin kalsiyum ve protein içeriğiyle bu yemeği daha da besleyici kılar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Selin

26 Nisan 2024 Cuma

Fırında kaşarlı patates tarifini yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Fırında kaşarlı patates tarifi için ne kadar kaşar peyniri gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Selin,

Fırında kaşarlı patates tarifi için yaklaşık 200-250 gram kaşar peyniri kullanabilirsiniz. Bu miktar, patateslerin üzerini güzelce kaplayacak ve lezzetli bir şekilde eriyecek kadar yeterli olacaktır. Patateslerin miktarına göre bu oranı biraz arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Umarım tarifiniz harika olur!

Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Sure

Merhaba, selin hanım patatesleri çok yumuşak olmayacak şekilde halka halka haşlıyoruz. Bir orta boy kase dolacak şekilde kaşar rendeliyoruz, fırın tepsisine diziniz, isteğe göre baharat olabilir,kimisi sadece tuz ekliyor rendelenmiş kaşarı üzerinde gezidirin fırına verin afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

Haber Bülteni

Güncel

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri