Kıymalı Patates Köftesi Kıymalı patates köftesi, özellikle özel günlerde tercih edilen ve herkes tarafından beğenilerek yenilen bir yemektir. Sağlığa faydalı, doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinen kıymalı patates köftesi, misafirlerinize sunabileceğiniz en özel yemekler arasında yer almaktadır. Tüm maharetli ev hanımlarına tavsiye ederiz. Kıymalı Patates Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Patates Köftesi İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Patates Köftesi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri yıkayın ve bir tencere içerisinde haşlamaya bırakın. Sonra ince bulguru malzemelerde verilen ölçü kadar su ile ıslatın. Suyun kaynar olması gerekmektedir. Islattığınız bulgurun üzerini kapatın ve suyu çekmesi için bekleyin. Bu arada kıymayı teflon tava içerisinde kavurun. Kıyma kendi suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çektikten sonra zeytinyağını ekleyin ve küçük doğranmış soğanları kıyma içerisine ilave edin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğanlar yumuşayınca son olarak küçük doğranmış sarımsakları ekleyin ve 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Bu arada domatesin kabuğunu soyup küçük doğrayarak kıyma içerisine ekleyin. Salçayı da katıp iyice karıştırın. Salça tüm kıymaya renk verince ocağın altını kapatın ve kıymayı soğumaya bırakın. Bulgurun üzerini açın ve yoğurmak için uygun bir kap içerisine alın. Yoğurma kabı içerisine baharatları ve salçaları ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Bulgur içerisine haşladığınız patatesleri rendeleyin. Hamur, macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru elinizle yuvarlayıp ortasını bastırarak oval, içi çukur bir görünüm verin. Yapılan bu oval hamurları fırın kabına tek tek dizin. Hamur bitene kadar aynı şekli vermeye devam edin. Hamurun çukur olan yerlerine hazırladığınız kıyma harçlarından doldurarak işlemi tamamlayın. Artık fırın tepsisini, önceden 200 derece ısıtılmış fırına sürün. 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Yemeğin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra servise başlayabilirsiniz. Kıymalı patates köftesi hazır. Afiyet olsun. |