Patatesli Sulu Köfte: Besleyici ve Doyurucu Bir Lezzet Patatesli sulu köfte, hem besleyici hem doyurucu bir yemektir. Patates ve köftenin mükemmel uyumu, akşam yemeklerinizi ve davet sofralarınızı harika bir şölene çevirebilir. Yanında leziz bir pirinç pilavı ve cacık ile servis edildiğinde bu yemek, sofralarınızda unutulmaz bir lezzet deneyimi sunar. Patatesli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Patatesli sulu köfte hazırlığına öncelikle karıştırma kabımıza yarım kg köftelik kıymayı ilave ederek başlayalım. Üzerine kuru soğanlardan bir tekinin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim (kalan kuru soğanı ilerleyen zamanda kullanacağız). Ardından kıymanın üzerine yarım çay bardağı ince bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra ilave edelim. Harcımızın üzerine 1 tatlı kaşığı un, 1 yumurtanın akı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yeteri kadar tuz ve 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ilave ederek köftelik harcımızı karıştırarak iyice yoğuralım. İyice yoğrularak kıvama gelen köftelik harcımızdan avuç içimizi hafifçe ıslattıktan sonra misket iriliğinde parçalar alarak yuvarlayıp misket köfteler yaparak tabanına un serpiştirilmiş bir tepsiye dizelim. Tüm köftelik harcımızı aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi sallayarak misket köftelerin una bulanmalarını sağlayalım ve misket köfteleri bu şekilde 15 dakika kadar dinlenmeleri için beklemeye bırakalım. Köftelerimiz dinlenirken biz de 2-3 adet orta irilikteki patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde yemeklik doğrayarak patateslerin kararmamaları için su dolu bir kabın içine alarak bekletelim. Daha sonra yemek tenceremizi ocağa koyarak üzerine 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek yağı ısıtalım. Üzerine ince ince kıydığımız 1 adet kuru soğanı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım ve kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekledikten sonra salçaları ezerek kavuralım. Ardından salçaların üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ilave ettikten sonra üzerine önceden doğrayarak suyun içinde beklettiğimiz patatesleri suyun içinden alarak ekleyelim ve karıştırarak patatesleri 5-10 dakika kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan patateslerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar kaynar su ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık olarak yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Yemeğimiz pişerken biz de dinlenmeye bıraktığımız misket köftelerimizi kızartalım. Kızartma tavamıza yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek ocağa koyarak yağı kızdıralım. Misket köfteleri yağın içine alarak hafifçe kızartıp yağın içinden aldıktan sonra pişmekte olan patateslerin üzerine yavaş yavaş ilave ederek patateslerle köfteleri birlikte yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirip tuzunu ve suyunu kontrol ederek patatesli sulu köfte yemeğimizi ocaktan alarak sıcak sıcak servise sunalım. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Bu tarifin lezzetini artırmak için bazı ekstra ipuçları ve bilgiler:
Afiyet olsun. |