Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates

Gaziantep yöresinin muhteşem mutfağından çıkan yoğurtlu patates, oldukça sevilen ve lezzetli bir yemek çeşididir. Bu yemek, bildiğimiz patates yemeklerinden farklı bir lezzet sunar ve alışınca vazgeçemeyeceğiniz bir tarife dönüşür. İçeriğinde kullanılan malzemeler ile doyurucu ve besleyici bir yemek olarak dikkat çeker. Her ne kadar Gaziantep yöresinde başlangıçta çorba olarak sunulsa da ana yemek olarak da tüketilebilir. Çok hafif ve lezzetli olan yoğurtlu patates, kase kase istenecek ve yedikçe doyamayacağınız bir tariftir.

Akşam yemeklerinde ve ara öğünlerde tüketebileceğiniz bu tarifin bir diğer özelliği ise yaz günlerinde ferahlatıcı, kışın ise iç ısıtıcı bir etki yaratmasıdır. Şimdi yoğurtlu patates yemeğinin yapım aşamalarına geçelim.

Yoğurtlu Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg az yağlı dana eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg patates
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane ve tuz

Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir gece önceden nohutları ıslatmak ile başlayın. Nohut, aynı gün içerisinde pişmeyen bir baklagildir. Eti küçük küçük doğrayın ve geceden ıslattığınız nohutlarla birlikte pişirin. Düdüklü tencere kullanmayı biliyorsanız işiniz daha kolaylaşır ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz su miktarı nohut ve eti kapatacak şekilde olmalıdır. Et ve nohut tamamen pişip yumuşadıktan sonra içerisine kabuklarını soyup yıkadığınız ve küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Ara ara karıştırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Bir yandan pişmeye devam eden yemeğin terbiyesini hazırlamaya geçelim. Bir kase içerisine yoğurdu, yumurtayı ve unu koyarak topak kalmayacak şekilde çırpın. Son olarak da yeterli miktarda tuz ilavesi yaparak kaynayan nohutlu, etli, patatesli yemeğin içerisinden bir kepçe su alıp karışıma ekleyin. Yoğurtlu karışımı yemeğe yavaşça ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın. Eğer karıştırmazsanız terbiyeniz kesilir ve bu yemeğiniz için hoş olmaz. Karışımı ekledikten sonra kaynamaya başlarsa daha fazla karıştırmanıza gerek kalmayacaktır.

Küçük bir tava içerisine tereyağını koyun ve nane ekleyin. İyice kızdırdığınız nane ve tereyağını yemeğin üzerine dökün. İki dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Yoğurtlu patates yemeğiniz servise hazırdır. Kaselere alıp sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kek Tarifi ve Malzemeleri