Kaşarlı Patates Kroket Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kaşarlı Patates Kroket Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı patates kroket, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve kaşar peynirli olan bir atıştırmalıktır. Çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bu lezzeti evde hijyenik bir şekilde ve uygun maliyetlerle hazırlayabilirsiniz. Dışarıda satılan kroketlerin içeriğinde kullanılan malzemelerin kalitesinden ve hangi yağ ile kızartıldığından emin olamayız. Bu nedenle, evde kendi ellerinizle hazırlayacağınız kaşarlı patates kroketler hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik olacaktır. Akşam yemeklerinin yanında tavuk kızartması ile de sunabileceğiniz bu lezzet, sofralarınıza renk katacak. İşte kaşarlı patates kroket tarifi ve malzemeleri:

Gerekli Malzemeler
  • 4 adet büyük boy patates
  • 1 yumurta
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş veya dilimlenmiş)
  • 2-3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Karabiber, pul biber ve yeterli miktarda tuz
Kaşarlı Patates Kroket Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri Hazırlayın

Patatesleri güzelce yıkayın ve tencerenin içerisine alın. Üzerini kapatacak kadar su koyup patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup geniş bir kap içerisinde çatal yardımıyla iyice ezin. Püre yapımında kullanılan aparatlar ile de patatesleri pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

2. Malzemeleri Ekleyin

Taze soğan ve maydanozu ayıklayıp ince ince doğrayın. Doğradığınız soğan ve maydanozu patates püresinin içerisine ekleyin. Tuz ve baharatları arzuya göre ekleyip karıştırın.

3. Kroketleri Şekillendirin

Tezgâh üzerine streç film serin ve üzerine bir miktar un serpiştirin. Patates püresini streç filmin üzerine 4 parmak genişliğinde uzun bir şekilde yayın. Elinizle düzelttikten sonra uç kısmına bir dilim kaşar peyniri yerleştirin ve 2 parmak kalınlığında katlayın. Kaşar peynirinin içinden gözükmemesi için elinizle şekil verin.

4. Kroketleri Paneleyin

Bir kase içerisinde yumurta ve çok az tuz ekleyip çatal yardımıyla çırpın. Başka bir kaseye de galeta unu koyun. Şekil verdiğiniz kaşarlı patates kroketleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa iyice bulayın.

5. Kızartma İşlemi

Kızartma tenceresine sıvı yağ koyup iyice ısıtın. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa buladığınız kroketleri kızgın yağ içerisine atın. Her tarafı kırmızı ve iştah açıcı bir renk alana kadar kızartın. Kızaran kroketleri havlu kâğıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Tüm kroketler kızarana kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tencerede Köfteli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Köfteli Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yemeği Tarifi ve Malzemeleri