Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Çorbası

Patates çorbası, sağlıklı ve besleyici bir çorba seçeneğidir. Yemeklerin başlangıcında sıcak olarak servis edilir ve özellikle krema ile yapıldığında çok daha lezzetli olur. Bu çorba, anne sütünden kesilmiş olan çocuklar için doğru bir seçimdir. Yumuşak bir içimi olmasından dolayı yeni yemekle tanışan çocuklar tarafından kolayca tüketilebilir. Patates çorbası, yaz-kış dört mevsim yapılabilir ve taze tüketilmesi tavsiye edilir. Artması halinde saklama koşullarına dikkat edilmelidir. İçerisinde kullanılan malzemelerin çabuk bozulabileceği göz önünde bulundurularak mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında saklama koşullarına uyulduktan sonra taze bir şekilde bekleme süresi 1 gündür. Çorba, dolaba tamamen soğuduktan sonra ve mutlaka kapaklı bir kap içerisinde koyulmalıdır. Klasik çorbalardan sıkılmış olanlar için önerilir.

Patates Çorbası İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su

Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın hazırlığına patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir kesme tahtası yardımı ile küp küp doğramakla başlayalım. Patatesleri doğradıktan sonra kuru soğanı da aynı şekilde doğrayalım. Doğrama işlemi bitince geniş bir tencereyi orta harlı ocağa koyalım. Tencerenin içerisine ilk sıvı yağı, sonrasında ise tereyağını ekleyelim ve erimesini bekleyelim. Her iki yağ da eridiğinde unu ilave edip, unun rengi değişene kadar kavuralım. Unun rengi pembe bir renk olduğunda patatesleri ve soğanı ilave edip 2 dakika kavuralım. Bu işlemin ardından tencereye kremayı ilave edelim ve çorbanın suyunu da ekleyelim. Çorbanın tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Çorbanın pişme süresi yaklaşık 30 dakikadır. Pişme süresi tamamlanmış olan çorbayı henüz sıcakken bir el blenderı ile iyice ezelim. Çorbanın istenilen kıvamda ve görsellikte olması için içerisinde topaklar kalmamasına dikkat edelim.

Pişme ve ezme işlemi tamamlanmış olan çorbanın sosunu yapmak için ocağa ufak bir eritme kabı koyalım. Eritme kabının içerisine az sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve bir yemek kaşığı su ilave edelim. Eritme kabının içerisinde bulunan malzemenin içerisine kırmızı toz biberi, pul biberi, domates salçasını ve tuzu ilave edip, bir çırpma teli ile çırpar vaziyette 2 dakika pişirelim. Sosu da hazır olan çorbayı servis kabının içerisine koyalım ve hazırlamış olduğumuz sosu çorbaya ilave edelim. Patates çorbası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tepside Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri