İçli Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İçli patates köftesi, Malatya ve Sivas mutfağının sevilen bir lezzetidir. Patates ve kıymayı bir araya getirerek hazırlanan bu köfte, hem lezzet hem de besleyicilik açısından oldukça zengindir. Farklı malzemelerle zenginleştirilen iç harcı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.
İçli Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
11 Eylül 2024

İçli Patates Köftesi


İçli patates köftesi, Malatya yöresinde sıkça yapılmasına rağmen, Sivas'a ait bir lezzet olarak da bilinir. Patatesin sevilmeyen bir gıda olmadığı gibi, köftenin de çok sevildiği aşikardır. Bu iki lezzeti birleştirince ortaya çıkan enfes tadı denemelisiniz. Şimdi tarifine geçelim.

İçli Patates Köftesi Malzemeleri


  • 3 adet haşlanmış patates
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Sıcak su

İç Harcı için


  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber

Dışı için

  • Galeta unu
  • Yumurtanın akı

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

İçli Patates Köftesi Nasıl Yapılır?

Kıymayı hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine sıvı yağı ve ince ince doğranmış soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra ceviz içini, baharatları, tuzu ve ince doğranmış maydanozları da ilave edip karıştırın.

Başka bir kapta bulguru sıcak su ile ıslatıp karıştırın ve bulgurun şişmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Şişen bulgurun üzerine haşlanmış patatesleri ilave ederek karıştırın. Unu, salçayı, tuzu ve baharatları da katıp iyice yoğurun. Bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içini oyun. Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı koyarak yuvarlayıp kapatın. Hazırladığınız köfteleri önce yumurtanın akına, sonra da galeta ununa bulayın. Artık içli köfteleriniz hazır. Tek yapmanız gereken sıvı yağda kızartmak ve sıcak servis yapmaktır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Ögeday 15 Temmuz 2024 Pazartesi

Patatesleri haşlayıp çatalla ezdikten sonra bulgurla karıştırmakta zorlandım, acaba daha kolay bir yöntemi var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Ögeday,

Patatesleri haşlayıp çatalla ezdikten sonra bulgurla karıştırırken zorlanıyorsanız, birkaç ipucu işinize yarayabilir. Öncelikle, patatesleri daha küçük parçalara keserek haşlarsanız, ezmek daha kolay olacaktır. Ayrıca, bulguru sıcak su ile önceden ıslatarak biraz yumuşatabilirsiniz. Bu şekilde karıştırmak daha kolay hale gelir. Patatesleri püre yapmak için bir patates ezici veya blender da kullanabilirsiniz, bu da işinizi oldukça kolaylaştırır. Umarım bu yöntemler işinize yarar!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni