Fırında Etli Patates Fırında etli patates, en sevdiğim yemekler arasında yer alıyor. Hem kalsiyum açısından önemli bir yemek, hem de içerdiği malzemeler vitamin ve mineral açısından oldukça zengin. İster öğlen ister akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilecek bu yemek, özel günleriniz ve davetleriniz için de uygun bir tariftir. Muhteşem görseliyle göz dolduran ve iştah kabartan bu yemek, tadıyla da beğeninizi kazanacaktır. Soğuk kış günlerinde veya yaz akşamlarında sıcak yemek tercih eden biriyseniz, bu yemek tam size göre. Hem besleyici, hem sağlıklı, hem de oldukça doyurucudur. Yanında arzunuza göre pilav ve ayran ya da sadece ekmekle bile rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hem hafif hem de pratik bir fırın yemeğidir. Fırında Etli Patates Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Etli Patates Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak, orta boy bir tencere alıp ocağın üzerine koyun. Jülyen doğradığınız etleri içine ekleyip, kendi suyuyla iki dakika kaynatmak için kapağını kapatıp biraz pişmesini bekleyin. Başka bir tarafta, büyükçe bir kap alıp soyup elma dilimleri gibi dilimlediğiniz patatesleri yıkadıktan sonra derin bir kaseye alın. Yarım çay bardağı sıvı yağ döküp patatesleri bu yağda iyice harmanlayın. Bu işlemi poşetin içinde de yapabilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patatesleri tepsiye dökün. Gelişigüzel tepsiye yayıp fırına verin. Patatesler hafifçe renk değiştirince fırından çıkarın. Çıkarılan patatesleri, yemeği fırına vereceğiniz borcam veya fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine hafifçe pişmiş olan etleri ekleyin. Çarliston biberi doğrayıp yemeğin üzerine dizin. Yemeğin sosunu hazırlamak için küçük bir tavada yağı eritin, içinde salçayı ezin ve kavurun. Üzerine baharatları ilave edin ve karıştırın. Son olarak, üzerine biraz kaynar su ilave edip güzel bir sos elde edin. Suyun ölçüsü tamamen size kalmış; daha sulu bir yemek için suyun miktarını artırın veya daha yoğun bir kıvam için miktarı azaltın. Hazırladığınız bu sosu patateslerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında etli patates yemeğiniz hazır. Şimdiden afiyet olsun. |
Batuhan
12 Temmuz 2024 CumaBu tarifi denedim ama etleri daha önce haşlamak gerekmiyor mu? Direkt tencereye atınca yeterince yumuşar mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaBatuhan Bey, tarifte belirtilen pişirme sürecine bağlı kalınırsa, etler yeterince yumuşayacaktır. Ancak eğer etlerin daha da yumuşak olmasını istiyorsanız, önceden kısa bir süre haşlayabilirsiniz. Bu, pişirme sürecini hızlandırır ve daha yumuşak etler elde etmenizi sağlar.