Fırında köfte patates, hem sağlıklı hem de doyurucu özelliği fazla olan bir yemek türüdür. Fırın yemekleri, ne yapacağımızı bilmediğimiz zamanlarda veya hafif bir yemek istediğimiz zamanlarda başvurduğumuz kurtarıcımızdır. Fırında köfte patates ise kızartmanın aksine hem hafif hem de her mevsim tüketilen bir yemek türüdür. Fırında Köfte Patates Malzemeleri
Fırında Köfte Patates Sosu İçin
Fırında Köfte Patates Nasıl Yapılır? Kıymayı bir yoğurma kabının içerisine alalım ve üzerine yumurta, süt ile ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içlerini, bir tane rendelenmiş kuru soğanı, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edip yoğuralım. Ardından karışımın içerisine ince kıyım yapılmış maydanozları ekleyelim ve yoğurma işlemine bir süre daha devam edelim. Maydanozun ardından harcımızın içerisine kalan baharatları ve bir tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım. İtinalı bir şekilde yoğurduğumuz köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve elimiz ile şekillendirip bir tabağın üzerine dizelim. Şeklini alan köfteleri buzdolabının içerisine kaldıralım ve 4 saat kadar dinlendirelim. Yeteri kadar dinlendirdiğimiz köfteleri buzdolabından alalım ve tezgahın üzerine yerleştirelim. Yemeğimizin pişeceği fırın tepsisini alalım ve her tarafını yağlayalım. Ardından patateslerin dış kabuklarını soyalım ve yuvarlak şeklinde doğrayıp kurulayalım. Kuruladığımız patatesleri fırın tepsisinin altına dizelim ve her patatesin üzerine bir tane köfte yerleştirelim. Köftelerin üzerlerine de halka dilim yaptığımız soğanları yerleştirelim. Biberleri ve domatesleri de iri kıyım olacak şekilde dilimleyelim ve soğanların üzerlerine yerleştirip yemeğin sosunu hazırlamaya geçelim. Bunun için salçaları küçük bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine tuz ile kaynar su ilavesi yapıp ocağın üzerinde bir taşım kaynatalım. Kaynattığımız suyu tepsinin yanından içerisine doğru boşaltalım ve yemeğimizi 185-190 derecelik fırına pişmesi için gönderelim. Patatesleri pişmiş ve üzerleri kızarmış olan fırında köfte patates yemeğimizi fırından alalım ve sıcak olarak sunum yapalım. Afiyet olsun. |
Boratay
25 Temmuz 2024 PerşembeFırında köfte patates yaparken köfteleri buzdolabında dinlendirmek şart mı yoksa hemen pişirsek de olur mu? Bir de patateslerin altına yapışmaması için yağ haricinde başka bir şey kullanmak gerekir mi?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Boratay,
Köfteleri buzdolabında dinlendirmek, lezzetlerinin daha iyi oturmasını ve pişme sırasında dağılmamalarını sağlar. Ancak zamanınız yoksa hemen pişirmeniz de mümkündür, fakat köftelerin biraz daha yumuşak olabileceğini unutmamak gerekir.
Patateslerin altına yapışmaması için yağın yanı sıra pişirme kağıdı kullanabilirsiniz. Pişirme kağıdı, hem patateslerin yapışmasını engeller hem de temizlik açısından kolaylık sağlar. Afiyet olsun!