Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı patates püresi; patateslerin haşlanarak ve ardından ezilerek elde edilen püre formuna kaşar peyniri ve bazı baharatların eklenmesiyle elde edilen pratik, bir o kadar da besleyici bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım kaşarlı patates püresi tarifinin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.

Kaşarlı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler (3-5 Kişilik)

  • Çeyrek su bardağı süt
  • 4 adet patates
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • Bir tutam nane
  • 3 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gereken malzemeler temin edildikten sonra kaşarlı patates püresi tarifine başlanabilir. Her püre yemeğinde olduğu gibi kaşarlı patates püresi tarifinde de malzemeler uygun bir şekilde karıştırılacak; üzeri süslenecek ve sonunda istenen tat elde edilecektir.
  • Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin kaşarlı patates püresi tarifi için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; rendelenmiş kaşar peynirlerinden 1 çay bardağı kadarı kaşarlı patates püresinin üzerini süslemek üzere; kalanı da içine katmak üzere ayrılır. Diğer malzemelerin de kolay ulaşılabilecek şekilde yakınlarda tutulması yeterlidir. Ayrıca; haşlama yapmak üzere bir tencerenin ve kaşarlı patates püresini hazırlamak üzere bir borcamın da şimdiden hazır edilmesi faydalı olacaktır.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra kaşarlı patates püresi tarifinin ilk adımı uygulanır. Haşlama işlemi için ayrılan tencereye yeterince ılık su doldurulduktan sonra; 4 adet patates bu tencereye atılır ve haşlama işlemine başlanır. Patatesler yeterince yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra sudan alınır ve özenli bir şekilde kabukları soyulur.
  • Kaşarlı patates püresi tarifinin bu adımı; hiç bekletmeden yapılmalıdır. Çünkü patatesler soğursa püre haline gelmeleri zorlaşacaktır. Haşlanan patatesler; kaşarlı patates püresinin hazırlanacağı borcama alınır ve çatal yardımıyla püre haline getirilir. Borcama iyice yaymadan önce 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri; çeyrek su bardağı süt, 3 tatlı kaşığı tereyağı ve tuz bu püre kitlesine eklenir ve bir süre karıştırma işlemi yapılır. Yeterince karıştırıldıktan sonra kaşarlı patates püresi borcama güzelce yayılır ve üzeri düzeltilerek gerekli görsellik de sağlanır.
  • Artık sadece kaşarlı patates püresinin baharatlarını eklemek kalmıştır. Öncesinde kalan 1 çay bardağı kaşar peyniri de üzerine serpildikten sonra; kırmızı toz biber, nane ve varsa eklenmek istenen diğer baharatlar da ister rastgele ister belirli şekiller oluşturacak şekilde kaşarlı patates püresinin üzerine eklenir.
  • Kaşarlı patates püresi bu haldeyken fırına verilir. Yeterince kızardıktan sonra fırından alınır. Ilıdıktan sonra dilimlenir ve servisi yapılır.
  • Kaşarlı patates püresi tarifi tamamlanmıştır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tuğaltan

23 Temmuz 2024 Salı

Yaıptım ama kaşar peynirini üzerine serptikten sonra fırına verdim, kaşarlar tamı anlamıyla erimedi. Nerede yanlış yaptım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tuğaltan,

Kaşar peynirinin tam anlamıyla erimemesi, fırın sıcaklığı veya pişirme süresiyle ilgili olabilir. Kaşar peyniri, genellikle yüksek sıcaklıkta ve kısa sürede erir. Fırınınız yeterince sıcak değilse veya pişirme süresi yeterli değilse, peynir tam olarak erimeyebilir. Fırınınızı daha yüksek bir sıcaklığa ayarlamayı ve pişirme süresini biraz uzatmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, kaşar peynirini daha ince dilimleyerek ya da rendeleyerek kullanmak da erimesini kolaylaştırabilir. Umarım bu öneriler işinize yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni