Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Patates Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patates böreği, Türk mutfağında bulunan ve klasikleşmiş birçok börek tarifinden biridir. Patates aromasıyla zenginleştirilen bu börek, misafirlere ikram etmek için pratik ve lezzetli bir seçenektir. Aşağıda patates böreği için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

Patates Böreği İçin Gerekli Malzemeler (3-5 Kişilik)
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir demet maydanoz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet patates
  • Kimyon, kekik, vs. Eklenmek istenen diğer baharatlar
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı un
Patates Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Gerekli malzemeler sağlandıktan sonra patates böreği tarifine başlanabilir. İlk olarak patates ve soğan gibi malzemeler hazırlanır. 3 adet patatesin kabukları soyulur, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Soğan da aynı şekilde doğranır ve bir kenarda bekletilir.
  • Bir demet maydanoz yıkanır ve ince ince doğranır. Tüm bu malzemeler daha sonra kullanılmak üzere bir kenara alınır.
  • Derin bir kaba 2 adet yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Ardından 2 çay bardağı yoğurt eklenir ve karıştırılır. 1 su bardağı sıvı yağ da eklenerek karıştırmaya devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir. İsteğe bağlı olarak kimyon, kekik, pul biber gibi baharatlar da eklenir ve karışım tamamen homojen olana kadar çırpılır.
  • İnce ince doğranmış maydanoz karışıma eklenir ve karıştırılır. Daha sonra 2 su bardağı un ve 2 paket kabartma tozu eklenir ve yoğurma işlemine başlanır. Karışım ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur.
  • Hazırlanan patates ve soğan karışıma eklenir ve malzemeler iyice karışana kadar yoğrulur.
  • Uygun bir fırın tepsisi yağlanır ve patates böreği harcı tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarıldıktan sonra kısa bir süre ılıması beklenir. Dilimlenerek servise hazır hale getirilir.
  • Patates böreği tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
Ekstra İpuçları
  • Patates böreğinin daha lezzetli olması için patatesleri haşlayarak kullanabilirsiniz.
  • Böreğin üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Daha hafif bir tat için yoğurt yerine süt kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni