Patates Cipsi Patates cipsi, dünya genelinde birçok kişinin severek tükettiği atıştırmalıklardan biridir. Eğer siz patates cipsini sevmiyorsanız bile, çevrenizde mutlaka bu lezzeti seven insanlar vardır. Patates cipsi sevenler için evde hazırlayabileceğiniz bu tarif, hazır satılan cipslerden çok daha sağlıklı ve lezzetlidir. Özellikle piyasada satılan cipslerin aksine, bu tarif daha az yağ içerir ve tam olması gerektiği kadar tuzludur. Ayrıca, dışarıda satılan hazır cipslerin benzer tatlarını internet üzerinden de kolayca bulabilirsiniz. Patates Seçimi ve Hazırlık Öncelikle patates cipsi tarifinde kullanacağınız patateslerin çok büyük olmamasına dikkat ediniz. Büyük patatesler, sebze soyma aparatları ile düzgün bir şekilde dilimlenemez. Ayrıca, patates cipslerini fırına koyduğunuzda fırının başından ayrılmamalısınız. Fırının başından ayrıldığınız takdirde, patates cipslerinizin yanma ihtimali vardır. Patates Cipsi Malzemeleri Nelerdir?
Patates Cipsinin Yapılışı Nasıl Olur? İlk olarak, 2 adet orta boy patatesi soyup sebze soyma aparatı ile ince ince dilimleyiniz. Dilimlediğiniz patatesleri iyice yıkayıp, suyu tamamen bitinceye dek süzünüz. Temiz bir bez üzerine koyarak suyunu çekmesini sağlayınız. Patates dilimlerini derin bir kase içerisine koyunuz. Sıvı yağ, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırınız. Patates dilimlerini bu karışıma bulayarak her iki tarafının da yağlanmasını sağlayınız. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt seriniz. Patates dilimlerini tepsiye birbirlerine değmeyecek ve üst üste gelmeyecek şekilde diziniz. Önceden 170 derece ısıtılmış fırına, patates dilimlerini koyarak üzeri kızarana ve kenarları kıvrılmaya başlayana kadar pişiriniz. Daha sonra fırından çıkararak patates dilimlerini ters çeviriniz ve tekrar fırına veriniz. Üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Pişmiş patates cipslerini fırından çıkarınız ve sıcak olarak servis ediniz. Soğuduğunda çıtırlığını kaybedebilirler. Afiyet olsun! |